Małe/średnie dostawcze do 20 tys. zł

18 Lis 2020, 19:01

Witam, w niedługim czasie będę przymierzał się do zakupu auta dostawczego. Waham się pomiędzy samochodami typu Partner/Berlingo/Doblo a Expert/Trafic. Samochód będzie służył jako typowo użytkowy, ale podejrzewam, że będę nim jeździł znacznie więcej niż swoją osobówką, więc musi być w miarę poręczny. Moje potrzeby spełnia Doblo/Combo Maxi. Jest takim złotym środkiem - większy niż Partner, mniejszy niż Trafic. Jednak najbardziej zależy mi na niezawodności i rozsądnych kosztach eksploatacji. Macie jakieś propozycje? Może ktoś z Was ma większe doświadczenie z autami dostawczymi i może pomóc? Pozdrawiam.
Slim17
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Lis 2020, 07:59

Biesz Doblo/Combo maxi z 1.3 jtd 75 koni, auto bardzo ekonomiczne i tanie w naprawach.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Lis 2020, 08:11

O proszę! Jakoś miałem w głowie, że Doblo/Combo są droższe w naprawach niż Partner/Berlingo. A co sądzisz o 1.6 JTD? Jednak ten 1.3 za słaby jak na taki kiosk, sporo jeżdżę Partnerem z tą mocą i ledwo co to jedzie a jeszcze jak zapakuję to w ogóle. Będę tym jeździł raczej na co dzień, więc musi być przyjazny w użytkowaniu ;)
Slim17
Początkujący

Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

19 Lis 2020, 08:22

No to partnera 1.6 hdi 90 koni, już troszkę lepiej biega.

1.6 z Fiata też może być ale to już jest i 2 mas i turbina z geometria i nie grzeszy bezobsługowa jazda
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...