Małe, tanie, niezawodne dla kobiety?

03 Lis 2019, 19:03

Ta corsa chyba spoko, polski salon, końcówka 2007, 5 lat serwisowany salonie Opla. Ogladniemy z mechanikiem, jak wszystko będzie ok to może się zdecydujemy, tym bardziej, że nie trzeba będzie go przerejestrowywać, bo mąż tam zameldowany ciągle ;) Tylko koleś już podniósł cenę z 13 na 13900,wiec jak się tak będzie bawił to nie wiem ...
Ostatnio edytowany przez Littlewing, 03 Lis 2019, 20:23, edytowano w sumie 1 raz
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 19:40

andrewb25 napisał(a):wiesz ta taniość...ja mam czasami dość tej taniości.....jak ma być dobre to musi kosztować....

Wiadomo że odczucia i20 vs corsa będą inne ale słowo "dobre" przy GMowej jakości brzmi troszkę jak nazwa najdroższego wina przy naszej polskiej kaszance ;-)
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

05 Lis 2019, 11:23

No i szukamy dalej... Juz byliśmy prawie zdecydowani na tego Opla, ale okazało się, że on klimy nie ma :(
Littlewing
Początkujący

0

05 Lis 2019, 20:01

Littlewing napisał(a): a na ceny, za które ktoś wystawia auto biorę rezerwę, bo sama też sprzedawałam i wiem jak było, zawsze coś trzeba opuścić.

Po co opuszczać cenę, jeśli ma się zadbane auto, które i tak się bez najmniejszego problemu sprzeda w mgnieniu oka? Masz świetny sposób, żeby odrzucić wszystkie warte uwagi oferty i wybrać same gnioty, w których wartość nawet właściciel nie wierzy. :lol: :lol: :lol:
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
0

05 Lis 2019, 20:45

Z małym przebiegiem (do 100 tys km) i silnikiem 1.4 100KM, to za taką Corsę płacę w całości bezwypadkową i nie-lakierowaną powtórnie za granicą 2800-3200 Euro .Rocznik 2009-2010 .4 drzwiowa, w dobrej wersji , albo z przynajmniej klimą, aczkolwiek trafiały mi się wersje Cosmo, z półskórą, tempomatem i klimatronikiem ale....
więc doliczając transport, opłaty trzeba zapłacić ok. 15 000zł -16 000zł na gotową do rejestracji na miejscu.
Można co prawda znaleźć taniej, no ale wtedy albo przebieg albo coś tam...(ale już to gdzieś pisałem że mam dość tej taniości :lol: i skoro klient woli dołożyć do lepszego to ja również wolę teżdołożyć i kupić lepszy egz ) możesz długo szukać, bo niestety małych aut i dobrych jest jak na lekarstwo, pozatym one trzymają lepiej cenę jak duże limuzyny :lol:
i jak nie jesteś w temacie to szybko się zdziwisz za co się płaci, i ile się płaci.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

05 Lis 2019, 22:04

Ale ja szukam z silnikiem 1.2 raczej no i rocznik 2008, 2007 nawet. Wolałabym krajowe, z polskiego salony, ale niestety większość jest sprowadzanych.
Littlewing
Początkujący

0

05 Lis 2019, 23:01

Proponuję kupić jakiegoś Corsarza 1.2-1.4, Izkę 1.6, Golfa IV czy Yariskę - zdecydowanie powinien być jakiś w miarę sprawny model do 12 tys.

Reszta to jakieś pierdoły - rocznik, przebieg to rzeczy, które nie gwarantują Ci dobrego auta, ważne by samemu dokładnie obejrzeć auto.
Marcel2728
Nowicjusz

0

06 Lis 2019, 08:57

Jestem już zdecydowana na Corse, bo jeśli w tej cenie i tak nic lepszego nie dostanę to kupię to co mi sie najbardziej wizualnie podoba. Teraz tylko trafić dobrą ofertę.
Littlewing
Początkujący

0

06 Lis 2019, 11:00

Co myślicie o tym? Zastanawia mnie, że ktoś chce sprzedać już po 2 latach... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Littlewing
Początkujący

0

06 Lis 2019, 11:06

Littlewing napisał(a):Zastanawia mnie, że ktoś chce sprzedać już po 2 latach...

To jest tak niesamowicie dziwne że hoho :D
Pewnie w życiu nic się nie noże wydażyć co by powodowało chęć zmiany auta...

Ja sądze że to oszust... tak odpuść temat, szukaj dalej :ok:
szybki
Moderator - Tuning

0

06 Lis 2019, 11:14

Szybki jak zwykle bardzo pomocny komentarz ;) Może lepiej podpowiedz o co w tym wypadku zapytać, żeby wyczuć co w najbliższym czasie będzie w tym aucie do zrobienia, żeby nie przeoczyć czegoś, co sprzedający być może chce przemilczeć. Powymienial m. In. co było robione, jest nowy akumulator, więc co zostaje, klima, rozrząd?
Littlewing
Początkujący

0

06 Lis 2019, 11:40

No i już wiem co i jak, auto nie było garażowane, korozja na masce, klima do zrobienia, bo gaz szybko uciekał i pewnie coś tam jeszcze się uzbiera.
Littlewing
Początkujący

0

06 Lis 2019, 11:43

Littlewing napisał(a):Szybki jak zwykle bardzo pomocny komentarz Może lepiej podpowiedz o co w tym wypadku zapytać, żeby wyczuć co w najbliższym czasie będzie w tym aucie do zrobienia, żeby nie przeoczyć czegoś, co sprzedający być może chce przemilczeć. Powymienial m. In. co było robione, jest nowy akumulator, więc co zostaje, klima, rozrząd?

Jakie pytanie taki komentarz i tyle. Skup się na stanie technicznym auta i nic więcej bo każdy jest inny i każdy ma inne potrzeby. Ja np. Nie miałem żadnego auta dłużej niż 1rok (pomijając zabawki) a zazwyczaj po pół roku jestem znudzony... zresztą wielu moich znajomych ma to samo...
szybki
Moderator - Tuning

0

06 Lis 2019, 11:59

Littlewing napisał(a):Zastanawia mnie, że ktoś chce sprzedać już po 2 latach...

A po ilu się powinno sprzedawać, żeby było to zgodne z przyjętymi zasadami?

Ta Corsa to taka uczciwa oferta się wydaje. Sprzedający nawet numeru rejestracyjnego nie ukrywa i nie powinna być zajechana, patrząc ile przez dwa lata zrobiła. A te rzeczy co podajesz to przecież nic strasznego. Nawet nie musisz od razu po zakupie tego robić, tylko później.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
0

06 Lis 2019, 13:54

Littlewing napisał(a):No i już wiem co i jak, auto nie było garażowane, korozja na masce, klima do zrobienia, bo gaz szybko uciekał i pewnie coś tam jeszcze się uzbiera.

Zwróć uwagę na jedną rzecz - te samochody mają już ponad 10 lat i w KAŻDYM będzie coś do zrobienia, także nie odrzucaj ich tylko dlatego że mają jakieś drobne mankamenty, bo szukając perełki nic nie kupisz przez rok ( no chyba, że od handlarza co kupił od Niemca, który pod kocem trzymał i do granicy gonił).

Chociaż w przypadku niesprawnej klimy bym uważał, bo przy konieczności wymiany sprężarki koszta mogą wynosić ponad tysiąc zł
durateche
Początkujący

Auto: Seat Leon III
Silnik: 1.6 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015
0