Małe, tanie, niezawodne dla kobiety?

06 Lis 2019, 14:05

Littlewing napisał(a):auto nie było garażowane,

To nie ma znaczenia.
OW05 napisał(a):nawet numeru rejestracyjnego nie ukrywa i,

To mie ma znaczenia
OW05 napisał(a):Nawet nie musisz od razu po zakupie tego robić, tylko później.

Klimę bym zrobił bo to lubi się w opelku zepsuć a jak stanie kompresor to będzie lipa z jazdą.

Tak jak przedmówca napisał koszt może przekroczyć 1k.

Tylko tak naprawdę w oplu jest to standard oplowy :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

06 Lis 2019, 15:33

W niesprawnej klimie to moze być kilkadziesiąt różnych powodów.
-najczęstsza przyczyna:
-niszczelna, na skraplaczu najczęściej dziurka, trzeba wymienić skraplacz i nabić układ, lub nieszczelność w innych miejscach
-uszkodzona cewka na kompresorze, dosyć częsta usterka w oplach
cewka 100zł, (można naprawić 0zł) , i koszt robocizny.
-uszkodzony kompresor.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

06 Lis 2019, 17:21

Ja bym nie odpuszczał tej Corsy z Krakowa.

Z innych:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

06 Lis 2019, 17:38

Mam nadzieję, że uda się znaleźć auto, które cały czas było garażowane i blacha jest w jak najlepszym stanie bo u mnie bedzie stało co najwyżej pod jakaś wiatą, jak postawimy, więc prędzej czy później korozja się pojawi, a lepiej później ;)
Littlewing
Początkujący

0

06 Lis 2019, 17:48

Z tym garażowaniem to bym nie przesadzał, znakomita większość aut stoi pod chmurka i jakoś nie widać żeby gniły na potęgę, szukaj czegoś co będzie w najlepszym stanie technicznym i tyle, spalaniem też się nie przejmuj, bo przy takich przebiegach nawet jak będzie palił 9l to i tak będzie to prawie nieodczuwalne
durateche
Początkujący

Auto: Seat Leon III
Silnik: 1.6 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015
0

06 Lis 2019, 17:52

Czasami nawet garażowanie auta nie uchroni go przed rudą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

06 Lis 2019, 18:01

Littlewing napisał(a):Mam nadzieję, że uda się znaleźć auto, które cały czas było garażowane i blacha jest w jak najlepszym stanie bo u mnie bedzie stało co najwyżej pod jakaś wiatą, jak postawimy, więc prędzej czy później korozja się pojawi, a lepiej później

Poprzednio miałaś problem bo nie tak coś napisałem ...a teraz był prosty przekaz "to nie ma znaczenia" ...po czym Ty dalej swoje...więc jak Ty dalej swoje to musisz przeprowadzić dochodzenie co to był za garaż, jak wentylowany, jak ogrzewany a do tego częstotliwość wjazdów i wyjazdów zimowych ... hmmm a zgadnij jak zareaguje sprzedający?

Garaż może pomóc i może zaszkodzić dokładnie tak samo jak parkowanie na zewnątrz w różnych warunkach...

Więc powtórzymy skup się na stanie auta :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

06 Lis 2019, 19:55

Niestety taka chorobliwa dociekliwość kupujących jest bardzo częsta w przypadku tych tanszych samochodów, skupiają się na wszystkim dookoła ale na zupełnie nie istotnych sprawach.
Są ludzie którzy dzwonią w sprawie już sprzedanego samochodu i nawet ich to interesuje gdzie się auto sprzedało , za ile się sprzedało itp, nie wiem po co takie informacje ktoś potrzebuje? za 2 tyg dzwoni ten sam typ i się pyta czy nie ma jeszcze takiego samego auta, :lol:

NIestety takiego kupującego wkońcu jakiś handlarz ożeni z jakimś totalnym syfem , bo będzie się zgadać:
-mały przebieg (cofnięty co prawda ) ale na liczniku cyferki się zgadzają, książkaserwisowa jest serwis do końca....co prawda książka dokupiona i dopieczętowana, no ale jest
-piękny lakier (oczywiście po wstaweczce, jakiś błotniczek, tudzież ćwiarteczka), ale na lakierze nie ma rysek jest git,
-silnik pięknie pali, i pracuje, (co prawda wał lekko podpolerowany i panewka założona jakaś tam, oby za bramę wyjechał,
-super cena...okazja wręcz.....kosztem umowy na niemca, bez odpowiedzialności za nic.

Powodzenia życzę w zakupach :lol: 9 stron tematu pitolenia o d...ie mary...nie i to przy samochodzie za 9-12 tys .

Jak się nie znacie to zlecić komuś kto się tym profesjonalnie zajmuje , zapłacić te 2-3 tys więcej i mieć święty spokój i normalność przy zakupie.
Dobre auta są, ale trzeba wiedzieć gdzie je kupić i od kogo kupić, i odpowiednio zapłacić.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
2

07 Lis 2019, 07:16

Najgorsze są garaże ogrzewane, bo w zimie jest tam najwięcej wilgoci szczególnie jak auto jest codziennie używane. Cały śnieg i sól spływa z auta i zostaje w szczelnym pomieszczeniu.

Do tej kasy da się kupić auto w dobrym stanie i zrobić serwis typu sprzęgło, opony, jakaś drobna elektryka. Wiem, bo przypadkiem kupiliśmy miesiąc temu bratu dobre Audi A4 ...u handlarza (dalej nie wiem co ludzie widzą w tych A4 B5 poza blacharką, która była priorytetem ale to nie ja płaciłem). Oczywiście cena nie była najniższa na rynku.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
0

07 Lis 2019, 16:54

A ktoś stąd może polecić dobrego handlarza z okolic Krakowa?
Littlewing
Początkujący

0

07 Lis 2019, 20:00

10lat w jednych rekach,mały przebieg,dwa komplety kół i pełna historia.
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

0

07 Lis 2019, 20:38

I akumulator marki Tesco. :D Zawsze mi to zapala czerwoną lampkę, bo od razu sobie wkręcam, że na wszystkim poszły takie oszczędności. ;) Ale może ktoś tylko nie przywiązywał wagi do akumulatora. Dla mnie oszczędność tych paru złotych nie jest warta biegania z prostownikiem lub kablami.
Ale jeśli reszta jest ok, to aku zawsze można zmienić po zakupie.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
0

07 Lis 2019, 21:25

No super jest, tylko 3 drzwiowy, a ja potrzebuje 5 drzwiowy :(
Littlewing
Początkujący

0

07 Lis 2019, 21:26

Też mam akumulator ujowej marki a nie uważam, żebym oszczędzał na aucie :ok:
Po prostu potrzebowałem go "na już", w sobotni wieczór i kupiłem co było
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
0

07 Lis 2019, 21:42

Invi, to właśnie o tym mówię, że są różne sytuacje, więc to nie przesądza.

A bardzo Ci te 5 drzwi potrzebne? Bo ogólnie 3d kupisz taniej. Bo nie są tak poszukiwane. Do 3d się wygodniej wsiada.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
0