Małe, tanie, niezawodne dla kobiety?

07 Lis 2019, 22:07

No bardzo, bo będę dzieci w fotelikach wozić. 3 drzwiowki mi sie bardziej podobają, ale każdy odradza.
Littlewing
Początkujący

0

07 Lis 2019, 22:38

OW05 napisał(a):Do 3d się wygodniej wsiada

Dokładnie na odwrót czyli w 3d masz drzwi cięższe, znacząco dłuższe a do tego są auta gdzie w 3d niżej siedzisz. Do miasta 5d bez dwóch zdań lepsze, poręczniejsze, łatwiej parkować no i małe dzieci +3d= udręka
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

08 Lis 2019, 08:11

Co prawda trochę dalej ale stoi w komisie obok giełdy samochodowej i w sąsiedztwie innych komisów więc może trafi się też inna Corsa.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

14 Lis 2019, 00:20

Tak z ciekawości jak tam poszukiwania?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

14 Lis 2019, 09:54

Mamy 5 aut upatrzone i chcieliśmy w sobotę jechać ale nie ma kto z nami się wybrać, a ja na kołach nie wrócę więc znów się przedłuża... A mój jak za dużo myśli to zaczyna kombinować i teraz się zastanawia czy kupować np. za te 13500, czy kupić nowsze, pojezdzilabym z 5, 6 lat i sprzedała. Co się bardziej opłaca? Kupić stare i co chwilę do niego dokładać a potem sprzedać za grosze, czy kupić np. 5,6 letnie, ale tu też mogę w ciągu 5 lat sporo dołożyć do auta. Sama nie wiem. Jak myślicie, która opcja bedzie najlepsza? Ile taka 5 letnia corsa może kosztować, do 25 tys? Mojemu się Aygo podoba, mi nie bardzo, ale lepiej cenę trzyma, weic może to?
Littlewing
Początkujący

0

14 Lis 2019, 12:03

Coś czuję że za chwilę dojdziemy do nowego auta z salonu.. :roll:
Barol
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...

14 Lis 2019, 12:13

Oby nie... Ale tak szczerze, ilu letnie auto najlepiej kupić? Zaraz będzie 2020 więc może jakoś przeczekać do stycznia, aż ceny znów pojda w dół? Zostać przy corsie, czy jednak Toyota?
Littlewing
Początkujący

0

14 Lis 2019, 18:02

Littlewing napisał(a): Zaraz będzie 2020 więc może jakoś przeczekać do stycznia, aż ceny znów pojda w dół?

na to nie licz ...auta z roku na rok sukcesywnie drożeją, małe auta tracą tak naprawdę bardzo mało na wartości, w styczniu czy lutym nikt Ci przecież nie przeceni np. z marszu 5000zł w dół ...bo jest 2020r ...i co z tego....bywa że 10 letnia corsa kosztuje 50% ceny nowego...

10 lat temu 9-10letnia astra kosztowała 2500-3000 euro max, teraz trzeba zapłacić za 9-10 letnią astrę 4800-6500 Euro

pomyśl ..sprowadzę auto w listopadzie czy grudniu, i przywiozę w styczniu i co mam od razu przecenić o kilka tys w dół i np. stracić na tym? kto tak by robił?

jakieś takie masz "januszowe" podejście do zakupu samochodu.

Dalej widać że szukasz przede wszystkim CENY a nie dobrego samochodu...a tak to zawsze ktoś kupuje kondoma i to ..przebitego :lol:

mam też takich klientów którzy zapowiadają się od tygodnia , półtora tygodnia i nie mogą dojechać bo a to deszcz, a to katar, a to wyjazd, a to sraczka, itp ...a za samochód już dawno pieniądze przeliczyłem :lol: bo ktoś przyjeżdża, jedziemy na SKP..pełny przegląd , sprawdzamy i sprzedajemy , krótko i na temat. :ok:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

14 Lis 2019, 19:19

Tak tylko rzuciłam z tym 2020 mając na myśli, że w salonach wtedy obniżają ceny... Ale jednak obniżają później, nie w styczniu, sami w marcu jakos kupowalismy na wyprzedaży. Aj tyle czekać nie będę, więc nie ma tematu. Dobra, czy ktoś mi odpowie na pytanie? Powiedzmy, że chce kupić Aygo z 2015, warto w to zainwestować czy trzymac się tej corsy?
Littlewing
Początkujący

0

14 Lis 2019, 22:55

Aygo w mieście sprawdzi się idealnie,trzeba tylko pamiętać o tym że egzemplarze długo eksploatowane u nas w kraju mogą mieć problemy z rdzą podwozia.
Tutaj masz ładną sztukę [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Barol
Awatar użytkownika

0

14 Lis 2019, 23:46

Barol, fajny egzemplarz, podoba mi się, tylko myślę nad takim z 2015 jednak, za 25/26 tys widziałam. Chyba to nie jest głupi pomysł, żeby zainwestować w nowsze, pojeździć parę lat i w dobrej cenie jeszcze sprzedać?
Littlewing
Początkujący

0

15 Lis 2019, 13:56

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nad tym się zastanawiamy. Niestety, nic bliżej nie ma w innym kolorze niż biały. Sprawdzam na otomo to, na olx, może gdzieś jeszcze poszukać?
Littlewing
Początkujący

0

15 Lis 2019, 17:09

Handlarzy z Radomia omijać szerokim łukiem..
Na żywo wszystko jest o 180stopni odwrotnie dzięki fotografowi magikowi a też jakoś blisko do Radomia nie masz..
Barol
Awatar użytkownika

0

15 Lis 2019, 18:09

No właśnie to samo od ojca dziś usłyszałam, a mąż sie napalil na to auto, ale go hamuję oczywiście. Znalazłam jeszcze takie, ale podejrzanie niska cena jak na 2017,zadzwonimy z ciekawości. [link do oferty na Olx wygasł]
Littlewing
Początkujący

0

19 Lis 2019, 11:04

Auto sprowadzone na skp, jest ok, zrobimy jeszcze przegląd no i możemy podpisać umowę. Już bliżej niż dalej ;)
Littlewing
Początkujący

0