Małe, tanie, niezawodne dla kobiety?

03 Lis 2019, 12:14

Czyli chcesz jeżdzić niewiadomym autem? Nie wiedząc kiedy był wymieniany rozrząd czy olej? :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

03 Lis 2019, 12:18

Littlewing napisał(a):Te Agile z Dębicy są gotowe do jazdy, myślę że większych kosztów oprócz rejestracji i ubezpieczenia tam nie będzie. Gdyby udało się kupić za 13,5 to w 14 ze wszystkim się zamknę raczej.

Co z tego, że są na chodzie? To znaczy tylko tyle, że odpala i jedzie..
W sprowadzonym samochodzie wymiana oleju i rozrządu to są podstawowe rzeczy do zrobienia od razu na starcie po kupnie, ubezpieczenie swoją drogą
durateche
Początkujący

Auto: Seat Leon III
Silnik: 1.6 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015
0

03 Lis 2019, 12:20

Littlewing napisał(a):Te Agile z Dębicy są gotowe do jazdy, myślę że większych kosztów oprócz rejestracji i ubezpieczenia tam nie będzie. Gdyby udało się kupić za 13,5 to w 14 ze wszystkim się zamknę raczej.

Wymiękam... powtórzę Ci ... nie stać Cię na auto za 13k.i tyle.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

03 Lis 2019, 12:23

szybki napisał(a):nie stać Cię na auto za 13k.i tyle.

Dokładnie..

durateche napisał(a):W sprowadzonym samochodzie wymiana oleju i rozrządu to są podstawowe rzeczy do zrobienia od razu na starcie po kupnie

Trzeba też dodać że po drodze zapewne wyjdzie coś jeszcze do zrobienia więc musisz mieć dodatkowy budżet bo póżniej co,posypie się coś a Ty nie będziesz jeżdzić autem bo nie ma kaski na naprawy albo co gorsza będzie wydzwaniać do sprzedającego że sprzedał Ci bubla..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003
0

03 Lis 2019, 12:29

Sprzedawca sprawdzony Zibi Debica, mówią że co trzeba wymienione, zderzak malowany, szyba z odpryskiem, będzie wymieniona na nową na ich koszt. Cena ostateczna 14tys. A 1.0 bardzo kiepski jest? Bo mam w Krośnie, fajna czarna i blisko no i cena ok.
Littlewing
Początkujący

1

03 Lis 2019, 12:35

Brawo lepszej wtopy nie mogło być.. auto od handlarza który ma obok stację diagnostyczną więc powiedzą Ci wszystko co będziesz chciała oczywiście w samych superlatywach do tego gwarancja a w zasadzie jej brak bo jest do bramy a póżniej się nie znamy.. Tak to wygląda w rzeczywistości..

Kobieto zrozum w końcu że nie stać Cię na auto za 14k :!: :!:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Powody, dla których warto kupić samochód klasy premium
    Kosztują więcej, ale oferują sporo w zamian. Auta luksusowe zapewniają prestiż, bardzo wysoki komfort i przyjemność z jazdy. Ich właściciele mogą także spodziewać się wyjątkowego traktowania w salonach i autoryzowanych serwisach ...

03 Lis 2019, 12:37

Handlarze zawsze powiedzą Ci to co chcesz usłyszeć byleby auto opchnąć, a później jeździj na starym oleju 2 lata, albo rozrząd strzeli i jest zdziwienie, jak to przecież powiedział ze robiony był...
durateche
Początkujący

Auto: Seat Leon III
Silnik: 1.6 TDI 105KM
Rok produkcji: 2015
0

03 Lis 2019, 12:39

Dobra, to może ktoś podeślę ofertę do Agili wartej uwagi?
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 12:43

Za 11-12k nie ma nic ciekawego bo taki masz na dobrą sprawę budżet na auto.. ale zresztą rób jak uważasz tylko póżniej nie pisz że nie ostrzegaliśmy..
Barol
Awatar użytkownika

0

03 Lis 2019, 12:46

Przecież napisałam, że 13,5 bym chciała dać maksymalnie, żeby w 14 sei zamknąć z rejestracją. Ale jak będzie blisko super iloferta za 14 no to już dołożę re 500zl i kupię jak mały przebieg, pierwszy właściciel itp. Nie chcę kupić bubla za 14 i żałować potem.
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 13:11

Littlewing napisał(a):Ale jak będzie blisko super iloferta za 14 no to już dołożę re 500zl i kupię jak mały przebieg, pierwszy właściciel itp. Nie chcę kupić bubla za 14 i żałować potem.

O czym Ty piszesz¿¿¿¿ Jakie 500zł????

Licz na każde auto 2k.na starter. Na pierwszy strzał 1k i pewnie pierwsze pół roku następne 1k. Szczęściem będzie jak uda się trochę taniej ale licz na trochę drożej.
Z takim podejściem nie stać Cię ma żadne auto i nikt się nie odważy coś zaproponować bo nikt nie jest wróżką... a wystarczy wymiana kilku głupot w stylu tuleje wahacza + łączniki stabilizatora + napełnienie klimy i pewnie masz z 500zł więcej, do tego dojdzie olej 200zł, filtry 150zł...rozrząd wersji 1,0 pewnie z 1,3k wersji na pasku o ile taka jest pewnie z 600zł... a jak trzeba będzie ruszyć chociażby hamulce albo sprzęgło ??? Co w miejskim aucie jest normą. A jak do klimy trzeba będzie zrobić kompresor co przy oplach jest normą to następne 500zł a jak przewodziki klimy to...pewnie ze 200zł....ostatnio wymieniałem cewkę w corsie d i... robi się to 5min a koszt cewki 400zł.
I dalej chcesz pierwszego serwisu kogoś kto Ci sprzeda auto za 13k.?

Wymieniłem Ci totalne bzdety i abecadło prawie każdego nowszego auta... gdzie jeszcze zostają poważne usterki i sprawy zakamuflowane.

I powiem Ci że nawet jak miałbym auto pewne to też bymCi nie sprzedał w trosce o to co będzie dalej.
szybki
Moderator - Tuning

0

03 Lis 2019, 13:19

No ok, czyli, żeby z tymi wszystkimi pierdolami na początek wyszło ok 15 tys to na jakie oferty patrzeć, podkarpackie i małopolskie najlepiej?
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 13:22

To ile ostatecznie możesz przeznaczyć na wszystko (auto + naprawy + ubezpieczenie)?
Temat zaczął się od 5k,później było 8k,teraz już mamy 15k..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003
0

03 Lis 2019, 13:36

Mąż ciągle zwiększa budżet a ja go hamuje ;) Więc powiedzmy że ostatecznie 15. Choć mam nadzieję, znaleźć dobra ofertę, gdzie coś już było powymieniane i wielkich napraw na start nie będzie. A że za rok czy 2 coś tam trzeba bedzie zrobić to normalne, liczę się z tym.
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 13:46

Ale i tak to nie ma znaczenia bo Waszym potrzebom sprosta tylko nowe auto ... i nie dlatego że masz 100% pewności tylko masz gwarancje.
szybki
Moderator - Tuning

0