Małe, tanie, niezawodne dla kobiety?

03 Lis 2019, 14:32

Nowe już mamy, choć wg mnie spokojnie można było jakaś młoda używke kupić. Ja nie potrzebuje nie wiadomo czego, byle w miarę sprawdzone było z nie najdroższymi częściami, nie paliło jak smok no i wizualnie musi mi się podobac. Już stwierdziliśmy, że ta Agila jest ok, więc szukamy teraz konkretnie.
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 15:10

Ja wiem że wygląd to rzecz gustu, no ale wygląd Agili.... :/ wygląda jak jakaś Indyjska Tata.
A w ogóle masz podejście do zakupu od d..y strony....takie ...januszowe....wklejasz linki do ogłoszeń i tylko pytasz ile ci sprzedawca opuści, jak nie opuści 1,5-2 tys to rezygnujesz bo nie obniżył ktoś ceny.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
0

03 Lis 2019, 15:20

Mi się podoba corsa, mężowi sei podoba Agila i mnie przekonał ;) a na ceny, za które ktoś wystawia auto biorę rezerwę, bo sama też sprzedawałam i wiem jak było, zawsze coś trzeba opuścić.
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 15:27

Littlewing napisał(a):zawsze coś trzeba opuścić.

w swojej 10 letniej karierze importu samochodów, nie do końca się z tym zgodzę, że "Zawsze coś trzeba opuścić" ...bywały przypadki że samochód był sprzedany w takiej cenie jak był wystawiony, a bywały też przypadki że sprzedany był finalnie za wyższą cenę.
Natomiast nikt nie lubi czy ja czy inni koledzy z branży jak przyjeżdża klient i chce na starcie - 3 tys. w dół.,,nawet nie oglądając samochodu, takich klientów eliminuje się od razu...a miewałem takie przypadki..zwłaszcza na tańszych autach za ok. 15 000zł :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

0

03 Lis 2019, 15:34

A taka Corsa?
[link do oferty na Olx wygasł]

Ewentualnie zagadaj z kolega andrewb25 jest z Dąbrowy Tarnowskiej i zajmuje się sprowadzaniem aut więc jeśli możesz jeszcze trochę poczekać to pewnie znajdzie Ci coś konkretnego uwagi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

03 Lis 2019, 15:44

A nawet chyba mam jakieś jedno małe wozidełko ok. 15 tys. auto pewne po 1 właścicielu, w 1 lakierze, mało kilometrów. na PW mogę podesłać ofertę.
andrewb25
Stały forumowicz

0

03 Lis 2019, 15:46

Ta corsa mi się bardzo podoba, kolor idealny, cena też fajna. Nie przejmować się przebiegiem? Zapytam czy aktualne. Poczekać jeszcze mogę, tydzień, dwa, chce kupić mądrze, nie na wariata.
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 16:03

Littlewing napisał(a):Nie przejmować się przebiegiem?

Litości.. :roll:

Zadzwoń i umów się na oględziny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

03 Lis 2019, 16:19

Próbujemy, na razie nikt nie odbiera... Jak już pojedziemy to z zamiarem zakupu, bo jednak kawałek jest, mąż wolne musi wziąć to 2x razy nie będziemy jeździć ;)
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 16:57

Tym autem nie możesz się legalnie poruszać "od razu po podpisaniu umowy". Albo bierzesz papiery, rejestrujesz, ubezpieczasz i jedziesz kolejny raz już z tablicami albo laweta.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
0

03 Lis 2019, 18:00

No tak, nie pomyślałam, dzięki za zwrócenie uwagi.
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 18:03

Akurat przypadkowo znalezione przed chwilą na fb tylko brak info o roczniku i cenie..
[link wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

0

03 Lis 2019, 18:09

Dzięki, akurat w te okolice się wybieramy pod koniec tygodnia, więc chętnie tam czegoś też poszukamy.
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 18:21

A co myślicie o tym i10?
A tu i20 [link wygasł]
i20 bardzo przypomina corse, a jak wypada w porównaniu z nią?
Littlewing
Początkujący

0

03 Lis 2019, 18:56

corsa jest dużo lepiej wykonana..i ma lepsze silniki, ja miałem kilka cors D ostatnio...czasami jak trafi się fajny egz. to kupuję, ja tylko biorę 1.4 16V 100KM, żeby już jechało do przodu...fajny motor, dynamiczny, pali nie dużo.
i10 to maleństwo, wg. mnie taka jednorazówka, nie za bardzo jest co porównywać do corsy, bardzo często awaryjny rozrząd łańcuchowy który nie jest trwały, nawet to 100 tys nie zrobi.
i20 to samo tylko trochę większe....
wiesz ta taniość...ja mam czasami dość tej taniości.....jak ma być dobre to musi kosztować....

ja rekomendowałbym Corsa D, Peugeot 207
andrewb25
Stały forumowicz

1