Małe w automacie

20 Wrz 2013, 22:52

Chłopaki, potrzebuję kupić małą furkę w automacie, głównie do dojeżdżania do pracy w mieście. Przeglądałam już godzinami różne fora, w każdym co innego piszą. Już zgłupiałam, nie mam pojęcia czego szukać. Kwota max jaką mogę przeznaczyć to 4000-5500 zł. Ważne małe spalanie, najlepiej w gazie, silnik do 1.4. Myślałam o Nissanie Micra, ale opinie są podzielone, głównie ze względu na skrzynię biegów. Co polecacie? Biorę pod uwagę ewentualną wymianę części, więc lepiej żeby było tanio :) Jeździłam przez jakis czas automatem w Mondeo 2.5, super sprawa, wiec juz teraz tylko automat mi w głowie, ale finanse niewielkie. Doradźcie pliiisss :)
ajron
Obserwowany

Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 05 04 2012
Auto: ford mondeo

21 Wrz 2013, 09:31

Moze Corsa B, Fiesta Mk4?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

21 Wrz 2013, 14:50

Może ktoś z Was ma coś w tym stylu i mógłby się wypowiedzieć o wadach i zaletach swojego auta. Bardzo mi na tym zależy, bo nie bardzo mam się kogo poradzić, znajomi mają tylko w manualu.

Znalazłam taką corsę, tylko cena podejrzanie niska [link do Tablica wygasł]

Ta micra też nie jest zła, tylko silnik 1.0, a to w automacie podobno słabo [link do Tablica wygasł]

Ten wygląda na zadbany [link do Tablica wygasł]

I bądź tu mądry...
ajron
Obserwowany

Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 05 04 2012
Auto: ford mondeo

21 Wrz 2013, 15:20

Corsa odpicowana na handel i to konkretnie,cena nie jest niska gdyż napewno trzeba doliczyć jeszcze koszt opłat (około 1500zł).
Micra ładna ale ten drążek zmiany biegów :mrgreen:
Czerwona Corsa też podpicowana ale jak masz blisko jedz obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012