Małe zapytanie

14 Paź 2020, 18:27

Witam serdecznie kolegów mam małe pytanko. Posiadam BMW e46 w kombi m pakiet z silnikiem 2.2 benzyna. Ostatnio miałem wymieniają chłodzić od ulicy. Po naprawie wszystko ok ale zaciekawila mnie jedna wolna kostka przy lewej lampie z przodu. Do lampy dochodzi 5 kostek a 6 jest luzna. Wszystko działa każde światło ale nie ma zielonego pojęcia od czego jest ta 6 kostka. Posiada ona 3 pony i jest w kolorze czarnym. Po włączeniu zapłonie dochodzi do niej prąd. Może ktoś coś podpowie
Lukas8412
Obserwowany

14 Paź 2020, 19:58

Może i podpowie ale musisz opisać to składnie bo w sumie ledwo zrozumieć o co Ci chodzi
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Paź 2020, 16:47

Przy lewej lampie z przodu auta w wiazce która prowadzi do podłączenia lampy jest 6 kostek. Do podłączenia lampy jest potrzebne pięć kostek i właśnie ta 6 kostkę mam luźną nie jest nigdzie podłączenia jak również nie pasuje w żadne gniazdo leg lektora. Przy wyłączonym zapłonie w tej kostce prądu nie ma. Po włączeniu zaplonu pojawia sie napięcie. Nie mam zielonego pojęcia do czego może służyć ta kostka. Jutro zrobię zdjęcie jak to wygląda
Lukas8412
Obserwowany

16 Paź 2020, 11:08

Lukas8412 napisał(a):Ostatnio miałem wymieniają chłodzić od ulicy.

Ale że co?
Co do reszty, to sprawdź, czy po włączeniu świateł mijania nadal jest tam napięcie. Może to być np. od dziennych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...