Mało awaryjne auto dla młodego kierowcy do 6000zł

31 Mar 2014, 12:07

Pewno się da. Ja miałem pecha, 3 sztuki obejrzane i wszystkie zgnite. Gdyby nie to pewno dziś bym jeździł Corolla e11, albo Roverem 45 gdyby sie nie zcykał uszczelki pod głowicą:)
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

31 Mar 2014, 20:36

U mnie w mieście ostatnio była taka do sprzedania (wklejałem nawet link w paru tematach),98rok za 6500zł do negocjacji,auto zdrowe zadbane.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Kwi 2014, 21:45

Ostatnio byłem trochę zalatany, więc nie miałem czasu popatrzeć na ogłoszenia, ale dziś znalazłem kilka typów:
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
Lenny
Nowicjusz

Auto: szukam

03 Kwi 2014, 22:30

Nie chcę źle wróżyć, ale Accord koło 10k w przyzwoitym stanie, Xedos też trochę nisko i zdjęcia robione tak żeby wszystkiego nie było widać. Co do Accorda skoro koleś to przytargał z zagranicy to ile tam kosztował? Dolicz do tego transport + jego zarobek :idea:
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

03 Kwi 2014, 22:58

Moim zdaniem numer 2,4 i 5.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2014, 23:31

tdloverr napisał(a):Nie chcę źle wróżyć, ale Accord koło 10k w przyzwoitym stanie

dokładnie, Accord VI to kwestia okolic 10k, bo te auta trzymają cenę za swoją jakość, a nie znaczek
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wideorejestratory i agresja na drodze
    Wideorejestratory stały się popularne nie bez przyczyny. Bo chociaż zwykle służą rejestrowaniu zdarzeń drogowych, to mogą okazać się przydatne także w innych, kłopotliwych sytuacjach. Słyszeliście o takim zjawisku jak "road ...

24 Kwi 2014, 15:25

Ciężki temat z tym zakupem auta. Teraz od niemalże dwóch tygodni niczego nie szukałem, ale wcześniej oglądałem kilka aut m.in. Colta 1,6, Civica 1,5 VTEC, Rovera 214, ale były problemy z rdzą, skrzynią biegów lub ze zniszczonym wnętrzem przy teoretycznie niskim przebiegu.

Lancia Delta z lat 90 jest warta uwagi? Dziś widziałem zadbaną sztukę i prezentowała się świetnie, a patrząc na tablicę i otomoto jest w moim zasięgu. Civica raczej odpuszczam, bo trafić zadbany egzemplarz to sztuka.
Lenny
Nowicjusz

24 Kwi 2014, 18:46

Auto zbiera pozytywne opinie ale zaraz sie zacznie jaka to jest awaryjna..
Barol
Awatar użytkownika

26 Kwi 2014, 15:28

Kurczę, taką fajną Corollę znalazłem, ale nie zdążyłem nawet dojechać i ktoś mnie ubiegł. :/
[link do oferty na Olx wygasł]

A co powiecie na temat Nissana Almera N15? Nowsze podobno nie są już takie dobre.
Lenny
Nowicjusz

26 Kwi 2014, 15:41

Wszystko spoko ale blacha gnije w mgnieniu oka.
Barol
Awatar użytkownika

26 Kwi 2014, 16:42

Chyba coś w tym jest, bo przeglądając ogłoszenia jednak sporo sprzedających wspomina o rudej.

Już sam nie wiem czego szukać, bo obejrzałem tych aut trochę, część ze znajomym mechanikiem i nie wygląda to ciekawie. Civiców jest dużo, ale większość pognita albo zajechana. Corolli E9/E10/E11 niby sporo, ale z reguły silniki stosunkowo słabe. Colty też w większości tylko 1.3. Paseo jak na lekarstwo, a te co są to w kiepskim stanie. Roverów serii 200 dość sporo, ale 2 sztuki, które oglądałem była bieda totalna, bo auto bite chyba dość mocno skoro sam zauważyłem, a drugie jakieś stuki miało podczas jazdy i dwójka nie zawsze wchodziła.

Chyba pozostaje się uzbroić w cierpliwość i śledzić ogłoszenia albo rozszerzyć zakres poszukiwań...
Lenny
Nowicjusz

26 Kwi 2014, 20:05

Z jakiego jesteś rejonu?
Barol
Awatar użytkownika

26 Kwi 2014, 22:27

Kujawsko-pomorskie, ale mam znajomego w Lublinie i Pruszkowie, którzy w razie czego mogliby podjechać i obejrzeć auto, więc w sumie też mogą być auta z tych okolic.

Ogólnie szukam auta, które nie będzie się psuło zbyt często, a ewentualne naprawy nie będą zbyt drogie. Silnik z benzynowy z umiarkowanym apetytem na paliwo (do 10l w mieście), a zarazem oferujący przyzwoite osiągi (Toyota Paseo moim zdaniem fajnie się zbiera). Jako, że ostatnio pojeździłem kilkoma nowymi samochodami to stwierdzam, że wolałbym coś mniejszego. Konkretniej - zdecydowanie lepiej jeździło mi się hatchbackiem o długości 4,2m niż SUV-em długim na 4,7m. Głównie chodzi tu o kwestie związane z parkowaniem i promień skrętu.
Lenny
Nowicjusz

26 Kwi 2014, 23:07

Zobacz na te linki:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

27 Kwi 2014, 20:55

Dziękuję za linki.

Hyundai prezentuje się nieźle, fajne wyposażenie, wygląda na auto ze sportowym zacięciem, marka nie cieszy się zbytnim uznaniem, ale może dlatego jest tańsze. Poczytam na temat tego auta.
Megane prezentuje się zdecydowanie najlepiej, ma bogate wyposażenie i dodatkowy komplet kół na zimę, ale wygląd kompletnie nie w moim guście.
Mazda podobnie jak Hyundai wygląda jak auto sportowe, ale cena wydaje się być wysoka.
Laguna chyba najlepiej wypada w relacji cena/jakość, ale jest trochę za duża jak na pierwsze auto i moje potrzeby.
Corolla ma podejrzanie niski przebieg i odnoszę wrażenie, że już ją wcześniej widziałem szukając ogłoszeń.

Byłbym wdzięczny, gdybyś podesłał jeszcze kilka linków albo napisał jak Ci się udaje znaleźć jakby nie patrzeć ciekawe oferty. :wink:
Lenny
Nowicjusz