REKLAMA
Cześć,
Szukam samochodu do 35 tysięcy.
Rocznie robię 5-10 tysięcy, więc poszukuję benzyny.
Chciałbym samochód z jakimś pierwiastkiem zabawy (napęd na tył, wygląd itp) - mam już jeden "przyziemny" samochód, który dzielę z resztą rodziny.
Myślałem nad:
- Lexus IS250, niestety dramat jest znaleźć jakiegoś godnego uwagi w tym budżecie
- BMW 3 E90 z silnikiem N52 z przebiegiem potwierdzonym do 200k
- BMW 3 E90 z silnikiem N43 - zastanawiam się czy nie kupić takiego (wiem, że ten silnik nie należy do udanych, myślałem by kupić i zrobić remont odrazu, czy to byłby dobry pomysł?)
- BMW 5 E60 z silnikiem M54
- Mercedes CLK W209 C280 z końcówki produkcji - nie ma za dużo informacji na temat tego silnika - czy ktoś coś wie?
- Audi A3 8P lub A4 B7 z 2.0 TFSI ea113 quattro
- Audi A4 B8 lub A5 z TFSI (wiem, że dramat jeśli chodzi o pobór oleju, szukałbym jakiegoś z naprawioną wadą, pewnie nieosiągalne w tym budżecie)
- Alfa Romeo 159 - 1.75 Tbi
Generalnie starałbym się znaleźć każdy z tych samochodów z w miarę niskim potwierdzonym przebiegiem, nie spieszy mi się.
Czy moglibyście powiedzieć coś więcej na ten temat? Względnie jestem świadomy kosztów, ale po prostu nie chciałbym żeby to było częste, ani nie widzi mi się korzystać z usług lawety
Wszystkie bardziej przyziemne samochody (np Toyota Yaris) odpuszczam, bo mam już taki samochód.