Mało miejsca, Astra G

24 Cze 2014, 22:05

Witam,
Niedawno miałem przyjemność usiąść w Astrze II na fotelu kierowcy i trochę się rozczarowałem. Pomimo odsunięcia fotela do końca czułem spory dyskomfort, kolana przy zmianie pedałów dotykały czasem kierownicy. Astra jest z 2007 roku, jednak chyba to dosyć uboga wersja, gdyż ani nie ma regulacji fotela góra/dół, ani regulacji kierownicy. Co w takiej sytuacji zrobić? poza oczywiście wymianą na lepszy model... ;)
matius01
Nowicjusz

Auto: Opel Astra II
Silnik: 1,7
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

25 Cze 2014, 21:39

Jak dla mnie dziwne pytanie...Wywal fotel kierowcy i usiądz na tynym siedzeniu :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Cze 2014, 17:58

Miałem na myśli wymianę stelaża pod fotelem, który miałby regulację wysokości fotela, bądź wstawienie fotela jakiegoś "sportowego" niższego niż te fabryczne. Tylko nie wiem czy da się tak zrobić. Liczyłem również na inne sugestie.
matius01
Nowicjusz

26 Cze 2014, 22:26

Hmmm, o czymś takim nie słyszałem przyznam się szczerze. Ale pokombinować zawsze warto, aczkolwiek jest to dla mnie dziwne troszkę, bo jak się kupuje auto to zawsze siada się za kierownicę i sprawdza ile jest miejsca dla kierowcy, a potem dla pasażerów.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

26 Cze 2014, 22:53

ja jestem dopiero na etapie robienia prawo jazdy :D auto było kupione dużo dużo wcześniej dla żony
matius01
Nowicjusz

26 Cze 2014, 23:04

No to może pomyśl o zakupie innego autka, w kórym jest więcej miejsca? Oczywiście jeżeli twoja sytuacja finansowa na to pozwoli.
A jak nie, to masz dwa wyjścia - albo poszukać w necie jaki fotel regulowany pasowałby do twojego autka, albo męczyć się w tym co masz :wink:
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo - kompaktowy sedan
    Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...
    [B] C3 I 1,4 / Punto II 1,2 / Colt V 1,3 / Ibiza II 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 80KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2002r. Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C3 I 1,4 - 75KM - Fiat Punto ...

30 Lip 2014, 18:06

Męczyć się raczej moim zdaniem nie ma sensu ponieważ to wpływa też na komfort jazdy. Poza tym myślę,że warto poszukać regulowanego fotela i wstawić go ,nie powinny być to duże koszty.
Autodbalnia
Nowicjusz

Auto: BMW 520