Mało pali -długie podróże.

20 Gru 2012, 12:25

Wybaczcie jestem kompletnym laikiem w tych sprawach dopiero nabywam tę całą wiedze .
Nie długo mam egzamin , nie sądze bym miał z tym problem ale nie ważne. Nie mam pojęcia jaki samochód kupić na codzień będzie służył do jeżdzenia po mieście.. ale będę chciał robić wypady po Polsce i nie chce żeby się rozpadł w połowie. Nie mam określonego budżetu , ale nie chce też wydać za dużo. Wiem że podałem mało konkretów ale mam nadzieje , że jakoś pomożecie ; )

2. Nie wiedziałem gdzie to dodać.. a nie chce szukać nowego forum tylko po to by zadać to pytanie. Sprzedaje ławeczke do ćwiczeń i jeden koleś zaoferował mi za nią skuter. I przyznam , że bardzo ciekawa oferta , tylko coś tam mówił , że nie ma cylindra i musi go zamontować . A nie chce wyjść na frajera bo się kompletnie na tym nie znam. Więc jak mieć pewność , że to będzie sprawne jeszcze jakiś czas ? a nie walnie po tygodniu ,
Arkadiusz1
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Gru 2012, 12:41

Kombi,sedan,gaz,diesel? Podaj więcej informacji i kwote mniej więcej bo takto można strzelać autami typu Skoda Felicja albo Hyundai I30.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Gru 2012, 12:44

hmm ok 5 tyś. Wygląd ma dla mnie mniejsze znaczenie. Chociaż fajnie by było coś takiego oldschoolowego .
Arkadiusz1
Nowicjusz

20 Gru 2012, 12:58

Skuter sobie odpuść bo teraz raczej nikt Ci go nie kupi,no chyba że chcesz sobie zostawić.
Co do auta to moim zdaniem VW Passat B4.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

20 Gru 2012, 13:02

Co do skutera to tak chce go dla siebie i chce mieć pewność że będzie sprawny tylko tyle.

a co do samochodu dzięki za pomoc , rozważę na pewno tę oferty w styczniu planuje kupować juz ; )
Arkadiusz1
Nowicjusz

20 Gru 2012, 13:04

Co brać pod uwage przy wyborze? Kompletnie się na tym nie znam .
Arkadiusz1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna jazda w nocy
    Jazda w nocy poza obszarem zabudowanym jest bardziej niebezpieczna i trudniejsza niż za dnia. Podstawowym powodem jest ograniczony zasięg widzenia drogi, przeszkód oraz innych uczestników ruchu drogowego. "W ...
    Dobór oleju do samochodu - zanim napiszesz, przeczytaj
    Ostatnimi czasy nasi forumowicze mają problem z doborem oleju do silników w swoich samochodach, zatem słów kilka na ten temat - do silnika samochodu należy lać olej taki, jaki zaleca producent samochodu. Dotyczy ...

20 Gru 2012, 13:14

To lepiej kup skuter tak jak stoi i oddaj do zaufanego mechanika.
Barol
Awatar użytkownika

20 Gru 2012, 17:02

A może tak zainteresować sie Audi 80 B3/B4?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

23 Gru 2012, 12:01

Dajmy spokój tym Audi- prezentują sie wręcz fatalnie,a co do ekonomiki to autor szybko zbankrutuje,obojętnie czy to lpg czy benzyna,trzeba będzie dużo tankowac. Nie warto.
WiecejOpon
Początkujący

Auto: Seat Leon I

23 Gru 2012, 13:37

Więc co polecasz? ; )
Arkadiusz1
Nowicjusz