Mało znana marka...

17 Sty 2009, 20:33

Od pewnego czasu na naszym rynku pojawiła się marka samochodów TATA co o niej sądzicie?
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

24 Sty 2009, 20:14

Udałem się do Salonu Taty. Plastyki z lat 90, wszędzie widać blache... Nawet nie odważyłem się zapytać o jazdę testową...
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

03 Lut 2009, 10:55

hmmm może i masz rację co do tych plastików, ale indyjski koncern Tata dopiero "wchodzi" na rynek ich głównym założeniem jest konstruowanie mały i oszczędnych samochodzików choć w ostatnim czasie ten właśnie koncern wykupił Jaguara, Land Rover'a i dzięki tej transakcji mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości TATA rozpocznie produkcję "normalnych" samochodów. czas pokaże.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

17 Kwi 2009, 09:35

Widzieliście jak te auta jeżdżą? Przechylają się tak, że jest ryzyko przewrócenia. Jazda Tatą powinna być sportem ekstremalnym.
fokmenboss
Nowicjusz

Miejscowość: Raczki

29 Maj 2009, 08:13

Tata Safari wydaje się bardzo ciekawym samochodem terenowym za circa 65 tys. zł.
Czemu? Ano temu, że ma przekładnię kierowniczą ze wspomaganiem ale nie "maglownicę", z której to maglownicy zwykle cieknie olej.
Zauważyłem tez osłonę tylnego mostu w postaci dwóch plastikowych kółek.
To są symptomy, że konstruktorzy wiedzą coś, o samochodach terenowych, bo osłon tylnego mostu nie widziałem nawet w "topowych" terenówkach uznanych marek. Opinie na forach w innych krajach europejskich są raczej pozytywne.
Gdybym miał kupić używany terenowy, za podobną cenę, to zaryzykowałbym kupno Safari, z nadzieją na ewentualną uczciwość gwaranta.
Im mniejsza jedzie pluskwa, tym większy siedzi w niej Kozak i tym trudniej wyczyścić fotel kierowcy.
rezysstor
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

29 Maj 2009, 08:55

Zaprawde powiadam Ci że zmarnowałbyś pieniądze!
fokmenboss
Nowicjusz

Miejscowość: Raczki

20 Lip 2009, 00:28

Zobaczymy...ostatnio jadąc chyba w Świdnicy nawet widziałem salon tej marki. Pożyjemy, zobaczymy.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001