Malowanie napisów na bagażniku & emblemat Opla

06 Paź 2008, 10:26

Witam! Niedawno kupiłem używaną Corsę. Niestety, jej napisy na bagażniku ("Opel" "Corsa 1,6") straciły kolor... I tu mam pytanko: Czy żeby to normalnie wyglądało trzeba kupić nowe, czy można je jakoś pomalować, np. srebrnym markerem? ;p

Pytanie nr 2: Czy można gdzieś dostać emblemat do Opla na bagażnik? Tylko taki pełny, nie metalowy(same ramki), coś jak [link do oferty na Allegro wygasł].

Pozdrawiam i proszę o pomoc ;)
Sephiroth

06 Paź 2008, 15:36

Emblematy to najłatwiej właśnie na allegro :P a co do napisów, to myślę, że lepszym wyjściem będzie machnięcie ich farbą lub lakierem
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

06 Paź 2008, 16:50

No, tylko się pytam, czy te emblematy mogą być takie, bo w tytule jest "do felg i kołpaków" a nie na klapę bagażnika ;p
Sephiroth

06 Paź 2008, 19:07

Jak jest napisane, że do felg i kołpaków to raczej do felg i kołpaków :P ale przejrzyj to [link do oferty na Allegro wygasł]

Pozdro ;)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

06 Paź 2008, 20:24

No właśnie nie mogłem znaleźć takiej, która by nie byłą do felg i kołpaków xD MAM! A jak myślicie, na szrocie bym znalazł takie coś? XD
Sephiroth

06 Paź 2008, 21:05

Przejdż Ty lepiej do najbliższego sklepu z częściami do opla i zapytaj o nowe takie emblematy i znaczki . Jak będą mieli i cena będzie dla Ciebie satysfakcjonująca , to kup i zamontuj . Większość takich pierdół jest mocowana do karoserii na taśme dwustronną . Jak będziesz kombinować po swojemu , to jesteś zmuszony ją kupić . A to jest dodatkowy koszt i jej jakość jest niekiedy kiepska . Za używke dasz z dyche , do tego taśma też z dyche.... a za tą kase będziesz miał ..... lśniącą ..... nówke :!:
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna