Malowanie Tico

07 Sie 2011, 09:33

Witam, rok temu kupiłem Tico, było ono moco skorodowane(dziury). Polepiłem szpachlówką i pomalowalem spreyem pod kolor. Nie było sladu lecz po zimie znowu wyszła rdza. :? Przymierzam się do kolejnego wygładzenia omalowania sprejem i pomalowania lakierem bezbarwnym-pędzlem. Aby była grubsza warstwa. Jak myslicie będzie to dobry pomysł?? Czy doradzicie inny sposób?

Dzięki za pomoc :) :)
kakaroto
Nowicjusz

Miejscowość: Jastrybie

07 Sie 2011, 10:08

Jeśli chcesz taką manianę kontynuować - miejsca rdzewiejące potraktuj np. brunoxem, pomaluj potem kolorem a na wierzch bezbarwnym lakierem, chemoutwardzalnym.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

07 Sie 2011, 12:08

kakaroto napisał(a):Czy doradzicie inny sposób?

Jezeli nie zrobisz tego raz a porzadnie/wymiana elementów,spawanie itp/to będziesz miał zawsze zajecie po zimie.Musisz jednak policzyc czy Ci się to opłaca robić.Być moze ze koszty konkretnej naprawy przewyzszą wielokrotnie wartość samochodu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Sie 2011, 12:13

Autko kosztowalo 1tys. Gdyby nie drzwi na dole to tyląda jak nowe. Teraz nie widac tego aż tak znacznie ale mnie to denerwuje. Kupie ten lakier i pomaluję po ta farba to jak woda nic nie chronie. Dzięki:)
kakaroto
Nowicjusz

Miejscowość: Jastrybie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Beetle Cabriolet
    VW Beetle Cabriolet to kontynuacja wyjątkowej historii samochodu po zaprezentowanym po raz pierwszy w 1949 roku Garbusie Cabriolet (typ 15) i New Beetle Cabriolet z 2002 roku. Obecny Beetle Cabriolet jest trzecią generacją ...
    Z pasażerem w samochodzie mniej bezpiecznie?
    Rozproszenie uwagi kierowcy może stanowić poważne zagrożenie bezpieczeństwa jazdy. Nie bez wpływu na koncentrację podczas prowadzenia pojazdu pozostaje zachowanie innych osób obecnych w samochodzie. Nawet zwykła rozmowa ...