Malowanie zderzakow mk2

18 Lut 2012, 12:30

witam mam 2 szerokie zderzaki do golfa II i mam zamiar je pomalowac i gorna czesc tego zderzaka jak taka chropowata i nie wiem co z nia robic czy musze ja czyscic az bedzie gladka czy wystarczy tylko tak z grubsza ?
21tehace21
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 2008
Auto: golf 2

18 Lut 2012, 19:26

21tehace21 napisał(a):gorna czesc tego zderzaka jak taka chropowata i nie wiem co z nia robic czy musze ja czyscic az bedzie gladka czy wystarczy tylko tak z grubsza ?

Jezeli chcesz to zrobic porządnie to:
1/Matowanie
2/Malowanie szpachlówką/jak wyschnie nalezy zmatować/
3/Malowanie podkladem/jak wyschnie nalezy zmatować/
3/Malowanie farbą na kolor
A masz sprzęt/spręzarka,pistolet/zeby cos takiego zrobić... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

19 Lut 2012, 15:51

Mam sprzęt i mam jeszcze jedno pytanie bo ta osoba od ktorej kupilem zderzaki miala LPG i z tylu jest na zderzaku ten korek ale ja nie chce takiego korka to jak go sciagne to zostaje dziura 2cm na 2cm i dalo by rade ja czyms zatkac zeby nie bylo widac np jakbym wycial z innego zderzaka taki kawalek 2x2 tylko jak go by umocowac w tej dziurze
21tehace21
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 2008
Auto: golf 2

27 Lut 2012, 12:28

Da rade zatkać z powrotem tym korkiem :) A na poważnie,to są takie specjalne zatyczki,możesz dobra pod kolor samochodu i nic nie będzie widać,poszukaj w sklepach internetowych z częściami lub na portalach aukcyjnych.
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Części motocyklowe - oryginalne i zamienniki kup online
    Każdy motocyklista zdaje sobie sprawę z tego, jak ważna jest sprawność techniczna jego jednośladu. Od tego zależy bezpieczeństwo na drodze, a także przyjemność z jazdy. Podobnie jak samochody oraz inne urządzenia mechaniczne, ...