Maluch a kilometry

03 Maj 2009, 22:00

mam takie troche nie typowe pytanie moze ale chcialbym sie dowiedziec od obecnych i bylych posiadaczy maluchow ile wam sie udalo przejechac najwiecej kilometrow malcem w 1dzien bez zadnej awarii??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Maj 2009, 22:15

Ja jechałem z Tychów do Sopotu.Po rozpakowaniu się w hotelu pojechaliśmy do Malborka i spowrotem do hotelu do Sopotu.Prawie 900 km.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Maj 2009, 10:33

z Katowic na Hel :-) w sumie 624 km z otwartą tylnią klapą aby malacz miał lepsze chłodzenie ;-)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

04 Maj 2009, 15:45

Z okolic Poznania do Międzyzdroji i z powrotem, coś ponad 600km, również z otwartą klapą. Ogólnie dawał radę bez żadnych problemów. Nigdy nie zawiódł :razz:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

04 Maj 2009, 21:03

Mój Ojciec (ja byłem za mały,aby kierować) w 25h przejechał z Koszalina do Morteau (Francja) ok.1350km. Jak jechał autostradą to TiRy trąbiły na nas :lol:
wozki widlowe serwis koszalin Adamires
adamires
Początkujący

Miejscowość: World

05 Maj 2009, 22:52

Mój pomarańczowy kaszlaczek w latach swojej świetności wytrzymywał trasy po 800km + do Berlina , jak mój ojciec jeździł nim do pracy , ale to było 13-15 lat temu
propo
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bardzo szybkie mogą być minivany?
    Minivan to z założenia rodzinny samochód, który ma za zadnie przewieźć rodzinę, psa i całkiem pokaźny bagaż z punkt A do punktu B. Takie samochody nie budzą emocji wśród miłośników sportowej jazdy ...

06 Maj 2009, 12:24

ja to takich osiągnięć nie mam ale 500 km na jeden raz się zdarzało ;) Generalnie maluch to auto, które szczególnie w Polsce bardzo prosto naprawić wręcz na drodze. Jak ktoś raz w tygodniu zagląda pod klapę to można przewidzieć awarię dużo wcześniej. Jedyne czego nie udało mi się przewidzieć to urwanie linki sprzęgła i zgubienie ogranicznika dla linki gazu, no ale takie historie zdarzają się nawet w nowych samochodach.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk