Malutkie auto mało awaryjne dobre do LPG do 20 tysięcy

06 Mar 2018, 02:40

Witam,
szukam małego auta (coś jak Kia Picanto, Toyota Aygo itp.) 5-drzwiowego nadającego się do instalacji LPG do 20 tysięcy (lub budżet pomniejszony o koszt montażu LPG) - od razu zaznaczę, że jak jest coś co spełnia moje kryteria i jest tańsze to również chętnie spojrzę na taką propozycję).

Pisząc o mało awaryjnym mam faktycznie to na myśli lub aby naprawy nie trzepały mnie wybitnie po kieszeni.

Komfort jazdy jest dla mnie rzeczą mniej istotną (tak tylko to podkreślam, bo dla niektórych segment A nie istnieje - rozumiem dlaczego).

Dziękuje za podpowiedzi.
PizzaDelivery
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Mar 2018, 12:39

Z tańszych aut to może Fiat Panda II z silnikiem 1.2? W okolicach 10 tysięcy kupisz auto z rocznika 2010-2012.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

07 Mar 2018, 11:40

Przejrzałem te Fiaty Pandy II ale z tego co się zorientowałem jest kilka silników 1.2, to który będzie najlepszy do gazu?
PizzaDelivery
Nowicjusz

07 Mar 2018, 12:41

Picanto jest teraz bardzo poszukiwanym autem. Pamiętaj że toyotę będzie Ci później łatwiej odsprzedać. Zobacz jednak czy Toyota aygo Ci odpowiada bo to bardziej klasa VW UP i smarta niż Picanto lub Pandy.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska