Maly problem z ubezpieczeniem...

21 Lip 2008, 19:44

Witam. Jestemn nowym uzytkownikiem forum i chcial bym zaczerpnac wiedzy fachowców co zrobic w moim przypadku: 4 miesiace temu kupilem auto audi b4 2.8 v6 bylem zawiedziony tym co kupilem mozna powiedziec ze przez glupote i postanowilem go sprzedac to tez nie rejestrowalem go na siebie. oc bylo zaplacone 28 marca chyba na pol roku lub to byla pierwsza rata w PZU.. auto sprzedalem, spporzadzilismy umowe miedzy czlowiekiem ktory sprzedal MI auto i kolesiem ktory je ode mnie kupil totez nie dostalem zadnej kopi umowy oprocz tej ktora zawarlem gdy kupilem auto dzisiaj przyszedl do mnie list z PZU zebym wpadl do nich aktualizowal dokumet potwierdzajacy zawarta umowe z pzu i dokonania kalkulacji skladki. co mam zrobic zeby nie zostac obciazony kosztami??czy moge pojsc do pzu i powiedziec ze nie bede kozystal u nich z ubezpieczenia?czy musze pisac inna umowe z kupujacym??
zetoxxx
Nowicjusz

22 Lip 2008, 10:06

Tak czy inaczej musisz iść do PZU i wyjaśnić sprawę.Bedzie ci troszkę ciężko,bo sam zawainiłeś,że nie zarejestrowałeś samocodu na siebie i sprzedaż odbyła się między poprzednim właścicielem,a nowym z pominięciem ciebie.Teoretycznie to ty byłeś właścicielem tego samochodu i to od ciebie kupił go następca.Ale tak to jest,jak się nie stosuje do przepisów.Idz teraz do PZU i wyjaśnij sprawę,a dobrze,jakbyś miał chociaż kopię tych umów sprzedaży od tamtych.Łatwiej będzie ci to udowodnić,że samochodu już nie masz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000