Mały przebieg - do 10.000 zł

13 Lip 2010, 21:06

Witam wszystkich!!

Już jakiś czas szukam rozglądam się za autkiem do 10.000 zł. Już w tą niedzielę wybieram się na giełdę do Elizówki. Ze względu na planowy mały przebieg myślę raczej o lpg niż o ON. Mieszkam w stolicy i z żonką mamy dobry dojazd komunikacją publiczną do pracy. Autko ma służyć na wypady na zakupy oraz wypady weekendowe z małym dzieckiem do rodzinki (120 km) więc raczej większy bagażnik. Moja uwaga skupiła się na Sceniku, vectrze i passacie, silnik max 2.0 (pierwsze autko - brak zniżek no i to Wawa).
Główne wymagania do autka to 4/5 drzwi, klima i duży bagażnik, może być kombi.
Nie jestem uprzedzony do żadnej marki. Chętni wysłucham Waszych propozycji i opinii.

Pozdrawiam,
I z góry dziękuje za pomoc
lordmike81
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

13 Lip 2010, 21:38

Z mojej strony Renault Laguna.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lip 2010, 11:07

Moje propozycje dla Ciebie ze względu na przydatnośc do lpg i kwotę jaką chcesz wydac na auto,to zdecydowanie 2 pojazdy i koniecznie w kombi.Nubira 2,0-133KM i Vectra 1,6 lub 1,8, 2,0.
Oba auta tanio się eksploatuje,tanio kupuje części i naprawia.Poza tym za 10k to masz Nubirę II z lpg i klimą w dobrym roczniku i kupioną w polskim salonie. Oczywiście silnik w niej to oplowska konstrukcja i potrafi przekulac sporo kilometrów (spokojnie ponad 500tys). Oczywiście ma wadę...czyli nie nadaje się do lansowania ... :smile: Ale jak chcesz jezdzic komfortowo,miec dobre wyposażenie i przyspieszenie,móc załadowac rodzinkę z luzikiem pod namiot to nadaje się do tego super..! :smile:
Co do Vectry to podobnie ale rocznik już starszy i pewnie auto kiedyś ściągane i po przygodach i ze skręconym licznikiem...
Masz znajomego autoelektryka..? Nie ?
To zapomnij o Renault...
Masz znajomego fachowca od ...rdzy..? Nie?
To zapomnij o Megane...
Nubira nie gnije !!! :razz:

artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[B] C3 I 1,4 / Punto II 1,2 / Colt V 1,3 / Ibiza II 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 80KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2002r. Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C3 I 1,4 - 75KM - Fiat Punto ...
    Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...