Mały/średni klasyczny automat za 20-25k

07 Lut 2022, 22:28

Cześć!

Szukam małego/średniego samochodu w cenie 20-25 tys.

Wielkość/wygląd - najlepiej zbliżony do KIA CEED I HATCHBACK 5D FACELIFTING lub CITROEN C4 II HATCHBACK 5D.

AUTOMAT klasyczny - nie chcę żadnych półautomatycznych DSG, Easytronic itp. Już wielokrotnie byłem prawie przekonany o kupnie auta, ale okazywało się, że akurat w danym model jest skrzynia półautomatyczna. Bardzo ciężko jest połapać się w tych skrzyniach.

Auto głównie do jazdy po obszarach podmiejskich, czasami miasto i co jakiś czas jakieś dalsze wakacje (300-500 km autostradą).

Czy możecie coś polecić?
kotfilon
Obserwowany

08 Lut 2022, 18:20

kotfilon napisał(a):AUTOMAT klasyczny
Dużego wyboru w samochodach z taką skrzynią nie będziesz miał ale tak na szybko przyszedł mi jeden model z klasycznym automatem który kupisz w założonym budżecie , a mianowicie będzie to Honda Civic VIII z silnikiem 1.8. Tylko tu były też inne skrzynie typu i-Shift trzeba uważać żeby się nie pomylić :) Klasyczny automat ma tam 5 biegów i jest moim zdaniem trwały i całkiem fajnie pasuje do tego auta szczególnie jak mamy jeździć w mieście.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Lut 2022, 15:25

Rokiko napisał(a):Dużego wyboru w samochodach z taką skrzynią nie będziesz miał ale tak na szybko przyszedł mi jeden model z klasycznym automatem który kupisz w założonym budżecie , a mianowicie będzie to Honda Civic VIII z silnikiem 1.8. Tylko tu były też inne skrzynie typu i-Shift trzeba uważać żeby się nie pomylić Klasyczny automat ma tam 5 biegów i jest moim zdaniem trwały i całkiem fajnie pasuje do tego auta szczególnie jak mamy jeździć w mieście.

Dzięki, to już jest coś :)
Honda Civic VIII wygląda na autko, które wpisuje się w moje oczekiwania, ale będę wdzięczny za kilka innych propozycji.
kotfilon
Obserwowany