Mam 18 lat i problem z kupnem auta;/

24 Wrz 2012, 13:11

Witam, mam problem z kupnem pierwszego auta.
Mianowicie sprawa wygląda tak mam około 25tyś auto chce kupić w tej kwocie jeśli jakieś fajne autko to może być taniej. Auto na dość dobrym wyposażeniu skóra, kilmatronik, el.szyby all, itd im lepszy tym lepiej dla mnie. Ale problem nie jest z tym tylko nie wiem jaki silnik wybrać ponieważ tak będę codziennie dojeżdżał na stację (przez dwa lata potem zmiana auta) jakieś 2-3km i z powrotem, do tego jakieś wypady nie zaplanowane wiadomo nie dalej niż 30km w jedną stronę nigdy nic nie wiadomo a to do znajomych(a to może się uda że do dziewczyny ), lecz to będą 2-3 wypady w tygodniu maks i na końcu mam ojca w Niemczech jakieś 800km od nas i do niego też ze 3 razy będe jeździł (zarobić ;)). Tak wygląda moja sprawa do tego może jakieś wypady Do Wrocławia jakieś 40km od nas ale na pewno nie często. A i chciał bym żeby autko miało przeszło 120-130km, nie do żadnego szpanowania czy coś, ale ojciec mi mówi że zawsze lepiej mieć troche mocy w zapasie a nie jeździć autem 70km (jego słowa ;)). I tu pojawia się znany wszystkim problem disel czy benzyna bo jakoś uto będę miał 2 lata potem praca i zmiana auta, wiec gaz przy mojej jeździe raczej się nie zwróci a jeśli mam zaoszczędzić w skali roku na gazie 250zł a mam przez źle założony gaz mieć problemy to chyba raczej się mi to nie opłaca. Co byście radzili jaki silnik albo od razu jakieś propozycje aut. Jeśli chodzi o benzynę to wpadł mi mocno w oko Corolla TS 192km jak na tą moc ponoć nie pali wcale tak dużo benzyny, a jeśli disel to myślałem nad golfem V 2.0 140km. Nie mam pojęcia czy do mojej jazdy będzie lepszy disel czy benzyna a może na prawdę ten gaz (jeśli już to sam bym musiał zakładać bo nie chce kupić auta już z gazem). Doradźcie mądrą radą jak wy to widzicie.
Z góry dziękuje.
A zapomniałem dodać nie może być to kombi najlepiej Hatchback 5D lub Sedan .
Kix1224
Obserwowany

Auto: Chce kupić ;)

24 Wrz 2012, 13:21

A e46? Spełnia wszystkie Twoje wymagania.
Przykładowy link: [link do oferty na Allegro wygasł] 320Ci jak na moc 170km pali na prawdę nie dużo.
Chwała nie przemija ...
jovovich
Początkujący

Miejscowość: Piekary Śląskie
Prawo jazdy: 16 01 2008
Auto: Audi a3
Silnik: 2.0 TFSI 200km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

24 Wrz 2012, 13:32

Oczywiście BMW ma w sobie to coś lecz brak jej 5D i jak dla mnie jest za mało funkcjonalna niestety ;/
Kix1224
Obserwowany

Auto: Chce kupić ;)

24 Wrz 2012, 18:37

Vectra C 1.8 Pb trafisz po lifcie
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Wrz 2012, 08:15

Hej mam dla ciebie pare ladnych propozyci np. [link do oferty na Allegro wygasł], [link do oferty na Allegro wygasł], [link do oferty na Allegro wygasł] Jak by co to pisz :D
Domin123
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 13 05 2006
Auto: Audi A4 B6 QUATTRO
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Komfort, styl i odwaga - Trzy dekady Lexusa
    Świat motoryzacji jest barwny i interesujący. Ale nie byłby taki, gdyby nie producenci prezentujący zupełnie inne podejście do tworzenia samochodów. W tym roku mija dokładnie 30. lat, odkąd kolorów motoryzacyjnemu ...