Mam bicie na pedale hamulca

08 Lip 2008, 07:57

Potrzebuje jakiejs opini lub pomocy, a mianowicie posiadam Opla Astra 2 z 1999 roku, silnik 1,6 benzyna, i przy hamowaniu mam bicie na pedale hamulca, sprawa by byla prosta gdyby to byly tarcze ale niestety nie sa, wymienilem je wraz z klockami i bicie bylo dalej postanowilem wymienic je jeszcze raz tym razem lepszej ajkosci no i bicie nie zniknelo, wywazylem kola i nie wiem juz poprostu gdzie mam szukac przyczyny, moze mieliscie kiedys taki przypadek, prosze pomozcie jakas rada. Tylko jesli ktos chce mi napisac ze to sa tarcze to lepiej niech nie pisze wogole

pozdrawiam
maciej1980
Nowicjusz

• 08 Lip 2008, 22:48

Na kierownicy nie wyczuwasz żadnych drgań?
    Sprawdź podczas normalnej jazdy i w drugim przypadku podczas hamowania jak wyczuwasz bicie na hamulcu czy na kierownicy też to czuć...

Masz ABS w aucie? Być może to z nim jest problem wnioskuję tak z twojego opisu sytuacji.
    Wyhamuj dwa razy:
    - hamując lekko naciskając na pedał
    - hamując mocno naciskając na pedał
    W obu przypadkach czujesz bicie na pedale?
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

10 Lip 2008, 20:58

bicie w pedal moga robič tež bebny
    BMW baum mus wek
    eda
    Początkujący

Miejscowość: czechy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Tuning Show 2013 - Kraków / relacja
      W tym roku Tuning Show 2013 w Krakowie odbyło się w słoneczny weekend w który wszyscy odwiedzający Targi mogli podziwiać niebywałe projekty samochodów właścicieli z takich krajów jak Czechy, Słowacja, ...