REKLAMA
Od jakiś 2 miesięcy szukam samochodu do 20 tyś , z dnia na dzień wiem coraz więcej, w wyniku czego mam coraz więcej wątpliwości
Główne założenia które ma spełniać samochód to ekonomia - tygodniowo będę jeździł nim około 300km.
Dlatego zacząłem od poszukiwań niewielkiego autka mianowicie VW Polo III TDI 75 KM spalanie naprawdę symboliczne szybko zrezygnowałem ze względu na niepewne modele na rynku (duży przebieg, większość sprowadzanych do opłat, duża ilość w komisach jaki i u pojedynczych handlarzy) - celowałem w polo użytkowane w Polsce lecz ceny zabijały 18tyś. za rocznik 2001 i w górę. Był jeszcze jeden powód dla którego się odmyśliłem mianowicie fakt, iż nikt ze znajomych takowego nie posiada i sam nigdy nie jeździłem żadnym VW .
Potem przyszła kolej na opla astrę II w dieslu tu miałem problem z silnikami i nadal takowy mam. W rodzinie mieliśmy opla astrę 1.4 Pb r.95 i nie mogę na niego złego słowa powiedzieć poza tym że był bardzo mułowaty, ale jeśli chodzi o silnik i blachówe to bez zarzutu.
Czytając szereg forów dyskusyjnych doszedłem do wniosku, że nadal niczego nie wiem
W między czasie zrodziła się myśl, iż może jednak samochód w benzynie, a mianowicie Hania VI 90KM w roczniku 1999-2000 czasem 2001. Mamy takie auto w rodzinie i czasem mam przyjemność je prowadzić naprawdę super przeżycie lecz miesięczny koszt paliwa będzie na poziomie 400zł
Dlatego właśnie pojawił się dylemat moralny czy kupić Hankę którą jeździłem już wielokrotnie, którą się bardzo dobrze prowadzi, która jest praktycznie bez awaryjna. Czy kupić opla astrę II w dieslu którego starszym bratem jeździłem, lecz benzyną. Którego eksploatacja jeśli chodzi o paliwo będzie w granicach 250-300zł, natomiast niewiadomą pozostają koszty ukryte czyli wymiany podzespołów i awaryjność, która jest różna z tego co czytałem na autocentrum.pl
Oto link do Hanki
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
a ten gościu jest podejrzany, już kiedyś sprzedawał inną hanie (na tych samych alusach) która była sklejana
opelki
[link do oferty na Allegro wygasł]
Z góry dziękuję za jakieś naprowadzenie mnie na właściwy tor, gdyż nie ukrywam że zbłądziłem
Proszę o rady poparte praktyką nie tylko teorią z góry dziękuję i pozdrawiam