Mam okolo 55 tysiecy do wydania.

19 Paź 2007, 00:37

nie wiem co kupic, podoba mi sie kilka samochodow (kwota kolo 55k):

Audi a4 - rocznik bedzie okolo 2001/2003
mercedes c klasa - rocznik mniej wiecej ten sam co audi
bmw seria 3 - takze stac mnie na rocznik 2001-2003.
saab 9-3 lub 9-5. Rocznik mniej wiecej 2003-2005
volvo s40 - rocznik 2004-2005. (nowy typ)
nissan primera - 2005r.
peugeot 407
renault vel satis
no i vectra jeszcze :P

Co byscie kupili, polecili? aktualnie mam skode octacie 5 letnia i czas juz ja wymienic :wink: z jednej strony chcialbym cos z wyzszej polki, ale z drugiej jak juz wymieniam to wypadaloby kupic cos choc troche mlodszego niz mam teraz i kompletnie nie wiem co wybrac :lol:
BlackPete
Nowicjusz

19 Paź 2007, 08:47

:D Gratuluję sumy do wydania...Oby większość Forumowiczów miała tylko takie problemy, związane z wyborem marki spośród tak zakreślonego kręgu...Mógłbyś jednak mimo wszystko zawęzić swoje oczekiwania? :x
fordon

19 Paź 2007, 10:27

dziekuje, jakos sie udalo uzbierac :wink:

no wlasnie nie moge :P kompletnie nie wiem co wybrac.
Kazdy z tych samochodow ma to cos, wyglad wszystkich mi sie podoba.
Zastanawiam sie tylko nad kosztami utrzymania, orientuje sie ktos?
jak wygladaja ceny w serwisach itp? szczegolnie chodzi mi o audi, bmw, mercedesa saaba i volvo.
Nie wiem zupelnie jak rozbudowana jest siec serwisow dwoch ostatnich, jakie sa koszty czesci itp.
BlackPete
Nowicjusz

19 Paź 2007, 20:49

:D BlackPete: jest tylko jedno wyjście - jeszcze trochę dozbieraj, potem kup po sztuce z każdego i mając real, jeden zostawiasz - reszta do ludzi...Jeśli masz na kupno za taką kasę, to nie powinieneś stękać nad utrzymaniem i serwisem...Skodzianka całkiem nic nie musiała mieć wymieniane???
fordon

19 Paź 2007, 21:16

Zobacz przykładowe oferty:

AUDI A4

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

BMW 3

VOLVO S40

Polecałbym model Audi A4 z silnikami TDI, ponieważ jest to sprawdzona marka. Zalety auta to: wysoka kultura pracy silnika, przyzwoite zużycie paliwa i bogate wyposażenie. Volvo S40 nie polecałbym, ponieważ silnik diesel 2.0 136 KM pochodzi z modelu Forda i francuskich aut.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

20 Paź 2007, 09:05

no jeszcze sie zastanawiam, ale chyba wybiora ktoregos "niemca" :lol:
ale predzej audi niz bmw bo ten model akurat mi sie za bardzo nie podoba

a moze macie jakies inne propozycje?

fordon: miala, szczegolnie ostatnio, przez 4 lata trzymala sie wysmienicie, ostatnie 8 miesiecy to wieksza ilosc napraw - ale to po prostu ze zuzycia.
Awaryjny to byl uklad elektryczny tylko (takie glupoty typu domykanie szyb, centralny zamek, kierunkowskazy czasem nie dzialaly tak jak powinny) ale juz jest raczej dobrze :wink:
BlackPete
Nowicjusz

20 Paź 2007, 10:04

Audi Volkswagen Mercedes i BMW to sa auta jakie uznaje. Na twoim miejscu kupilbym mercedesa. Zadnego Volvo zadnych francuskich i koreanskich wynalazków.

Bez gwiazdy nie ma jazdy
lukaszkomza
Początkujący

Miejscowość: Więcbork

20 Paź 2007, 11:58

Bez Przesady, Volvo to przecież bardzo dobra marka. a dzisiejsze francuskie auta tez sa coraz lepsze np. Citroen, a o jakiego Mercedesa najlepiej w tej cenie poradzić ?? C-klasa czy E- klasa ?? wg mnie to C-klasę. a z BMW to E39. Można znaleść za 40 - 30 tyś. a samochód jest dobry choć niektórzy mówią ze paliwo żerrny. tutaj wybór jest bardzo duży i dobrze by był aby każdy napisał coś o danym aucie i jakie jest wg niego najlepsze.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

20 Paź 2007, 14:02

mercedes c klasse jest bardzo dobrym samochodem i ma ładna sylwetke a zaden francuski samochód mi sie jeszcze nigdy mi sie nie podobal a jezeli chodzi o mechanike to tez nie sa za dobre mozna powiedziec ze sa srednie
lukaszkomza
Początkujący

20 Paź 2007, 14:04

mercedes c klasse jest bardzo dobrym samochodem i ma ładna sylwetke a zaden francuski samochód mi sie jeszcze nigdy mi sie nie podobal a jezeli chodzi o mechanike to tez nie sa za dobre mozna powiedziec ze sa srednie
lukaszkomza
Początkujący