Mam problem z gazem. prosze o pomoc

03 Gru 2008, 18:55

mam renault clio 1.2 91r z gazem. mam problem taki. na benzynie auto chodzi dobrze . a na gazie jesli jest na saniu to chodzi dobrze i zbiera sie na obroty tez dobrze. ale pozniej musze mu dodawac gazu delikatnie bo jesli to zrobie mocniej to auto wogole sie nie zbiera na obroty to sie dzieje tylko na gazie na benzynie jest ok . prosze o pomoc co to moze byc ? :? :?
Mynton
Nowicjusz

04 Gru 2008, 12:50

Po prostu trzeba najpierw zrobić przegląd instalacji LPG - wymiana filtra gazu,kontrola parownika,regulacja.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Gru 2008, 15:57

dobra rada... wywal ten gaz z tego samochodu, w silniku 1,2 to sie nie oplaca bo on i tak malo pali, benzyy spali ci pewnie ok 5l/100km gazu z 6l i niszyscy silnik. nie wiem jak ty Ale ja bym wywalil ten gaz, bo zaoszczedzis okolo 1 pln na tym ale za to czesci Ci sie bardziej psuja i wychodzisz na tym jeszcze gorzej
Grzes
Nowicjusz

Miejscowość: Łomża

27 Sty 2009, 09:26

Witam mam napewno zawalone filtry od instalacji gazowej jedz do jakiegos serwisu gdzie zakładaj instalacje gazowe i powiedz im o co chodzi i za nieduza cene ci naprawią pozdrawiam :P :lol:
przemek5873
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan

10 Sty 2010, 00:58

Grzes pisze tobie ze masz silnik 1,2 ii ze masz wyzucic gaz.... wiec decyzja nalezy wylacznie do ciebie bo ty wiesz ile tym autem jedziesz, jak jedziesz... licz ze gaz w samochodzie pali okolo 2 litry wiecej niz benzyna... ja tobie powiem ze mialem MAZDE 1.6 z gazem i palila mi 9-10 przy normalnej jezdzie ale jak mu pozadnie dalem to spalanie bylo pewnie w ok 15 - no ale jak to sie mowi, "cos za cos " teraz mam fiata punto 1,1 z gazem (kupilem juz tak) i powiem tobie tak, on ma 55 konikow i czuc brak tej mocy ale wiadomo taka pojemnosc nie sluzy do szalenstw tylko do przejazdu od punktu A do punktu B, pali mi jakies 7 gazu i nie nazekam... pozdrawiam
mariorox
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

10 Sty 2010, 22:13

Grześ - chyba masz problem z matematyką!!! A twoje poglądy o szkodliwości gazu w samochodach są mocno przestarzałe i nie aktualne :???:
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

10 Sty 2010, 22:55

ja do aut na gaz nic nie mam, sam pisalem ze mialem juz kilka i jestem zadowolony, oszczednosc jest i to sie liczy, prosty rachunek miesiecznie na gaz w mazdzie tracilem ponad 1000 zl a kto policzy ile bym dawal na zupe ??? wiec roznica jest i to ogromna, dzis stacja orlen
gaz- 2,13
95- 4,38
mariorox
Nowicjusz

Miejscowość: poznań