Mam problem z radiem w oplu

14 Lis 2008, 18:02

Witam, mam pytanie dotyczące mojego opelka. Dzisiaj odpiąłem akumulator i po ponownym podłączeniu , nie mogę włączyć radia (seryjnego), pojawia się tylko komunkikat SAFE. Jak mam go wlączyć, żeby znowu działał?????? Jest to opel Astra II G! dzięki za każdą pomoc, pozdrawiam. Ponadto świeci mi się kontrolka serwis (samochód z kluczem ), co może być przyczyną?
mariusz śliwa
Nowicjusz

14 Lis 2008, 19:29

Radio firmowe ma kod, ktory musisz wklepać, żeby je uruchomić po resecie. Masz na pewno książkę serwisową i ksiązke do radia. Tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje.
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

14 Lis 2008, 23:11

Niestety przy kupnie samochodu nie dostałem takich dokumentów! Co teraz,czy to oznacza zmiane radia? A może moge odzyskać ten kod w jakiś inny sposób???
mariusz śliwa
Nowicjusz

15 Lis 2008, 01:07

Fragment instrukcji obsługi Twojego radia (mam to samo autko):
"Po dziesiątym błędnym wprowadzeniu kodu odbiornik zostaje zablokowany (na wyświetlaczu pojawia się komunikat "SAFE"). Radioodbiornik należy wówczas wymienić za opłatą w salonie dealera Opla"
Tyle instrukcja. Czy da się to jakoś obejść, tego nie wiem, ale jak znam polskich magików, to pewnie ktoś wie, jak uruchomić radio. Kod do niego powinien być (tak mówi ww. instrukcja) na karcie pojazdu lub karcie serwisowej odbiornika.
Nie znalazłem nigdzie takiego kodu w swoich papierach. Jednak ostatnio wyciągnąłem radio i po kilku minutach włożyłem je z powrotem, zamigała tylko lampka "code" i wszystko działa. Ja chyba nie mam zakodowanego radia. Kupiłem to auto dopiero kilka miesięcy temu i jeszcze nie wszystko o nim wiem.
Podjedź do serwisu Opla i tam spytaj, jeśli nikt na forum nie będzie wiedział, jak odblokować to radio.
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
kubik
Początkujący

15 Lis 2008, 15:09

Kolego podaj numer seryjny radyjka i model to może uda mi się ten kod znaleźć.
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koenigsegg Agera RS - wyjątkowy samochód
    Koenigsegg Agera RS to wyjątkowy samochód produkowany przez szwedzką markę Koenigsegg. Jest to jednen z najszybszych samochodów na świecie, zaprojektowany z myślą o oferowaniu niezapomnianych wrażeń z jazdy. ...