REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Yosuke7 napisał(a):Niezniszczalne automatyczne skrzynie biegów w samochodzie za 20000 zł, pozostaje tylko jedno pytanie gdzie jest haczyk ?
galakty napisał(a):Poza M32 to praktycznie nie mówi się nic o naprawach skrzyń manualnych.
galakty napisał(a):Jeśli nie cytujesz wypowiedzi, to znaczy że odpowiadasz osobie powyżej... Ale dobrze, dla Ciebie robię właśnie wyjątek, nie fochaj się
galakty napisał(a):Oooo to dawaj przykłady. Poza M32 to praktycznie nie mówi się nic o naprawach skrzyń manualnych.
Ciekawe ciekawe, ostatnio coraz więcej dziwnych tematów i dyskusji od nowych użytkowników.
No i która skrzynia manualna jest droższa od auta? W Golfie 2 sprzed 30 lat o wartości 150 zł?
franccc napisał(a):A automat w salonie kosztuje tyle samo co manual?
Yosuke7 napisał(a):Chcesz powiedzieć że ta skrzynia biegów jest pancerna i niezniszczalna ?
franccc napisał(a):nie ma co liczyć że jakakolwiek automatyczna skrzynia zrobi dzisiaj 400kkm bez zaglądania
franccc napisał(a):Jeśli nie umiesz jeździć to już nie wina samochodu.
Ludzie kupując auta mają określony budżet. Jeśli jest to (przy dzisiejszych cenach) 150k+ to kilka tysięcy w jedną czy drugą w temacie skrzyni nie robi różnicy. Ale kiedy nie jadłeś podwieczorku przez 10 lat, uciułałeś 70-80k na nowe auto to dopłata 10% wartości do automatu zwykle jest nie do przejścia
fynooh napisał(a):Zrobi, jest taka skrzynia, właśnie wspomniana wyżej e-CVT Toyoty. Znajomy taksiarz intensywnie jeździ już 8 lat hybrydowym Aurisem ze skrzynią e-CVT, zrobił już 330 tysięcy i nawet oleju w skrzyni jeszcze nie wymieniał i skrzynia cały czas działa bezproblemowo i bezawaryjnie
galakty napisał(a):Jak komuś po 30h jazdy auto gaśnie przy ruszaniu, to widocznie się nie nadaje do tego.
Kolejny temat gdzie będzie sobie wmawiał, że to wina skrzyni, a nie jego
No ale to jest łatwiejsze niż synchronizacja pedałów przy ruszaniu. Niestety ale masz wyraźnie problemy z koordynacją ruchową (bez urazy) i nad pewnymi rzeczami nie panujesz to wszystko wynika z Twojego opisu.Yosuke7 napisał(a):trzeba zredukować bieg do 2, robiłem praktycznie wszystko bezbłędnie, ale wiele razy się tak zdarzało, że zamiast 2 wchodziła 4 przez pomyłkę i zamiast bieg redukować to ja zwiększałem
Rokiko napisał(a):No ale to jest łatwiejsze niż synchronizacja pedałów przy ruszaniu. Niestety ale masz wyraźnie problemy z koordynacją ruchową (bez urazy) i nad pewnymi rzeczami nie panujesz to wszystko wynika z Twojego opisu.
W przypadku redukcji jeżeli nie jesteś w stanie wyczuć silnika to można się nauczyć na pamięć przy jakich prędkościach w danym samochodzie można zredukować bieg Nawet jak nie znajdziesz takich wartości to możesz zapytać innego kierowcę który po przejechaniu się takim samochodem powie Ci jakie są wartości graniczne żeby nie przeciążać układu. Ja sam z tym nigdy nie miałem problemu ale rozumiem że ktoś może tego nie ogarniać w końcu nie każdy wszystko potrafi