Mam pytania do osób, które znają się na automatach ?

29 Mar 2022, 11:34

hoderi145 napisał(a):Po co dalej kontynuujesz swoje wywody nie na temat? Dostałeś konkretne odpowiedzi. Dlaczego do nich się nie odnosisz skoro masz jeszcze tyle do powiedzenia?

Tak jak napisałem wcześniej to nie jest problem motoryzacyjny i umiejętności obsługi skrzyni biegów .
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

29 Mar 2022, 14:17

hoderi145 napisał(a):Takie problemy i odczucia zwykle odczuwają kursanci po 2 godzinach jazd a nie po 30.
Tu problem wydaje się bardziej złożony niż tylko kwestia zmiany biegów.
Nie każdy nadaje się do jazdy samochodem.

Czy po 2h to nie wiem. Kursant kursantowi nierówny. Są kursanci którzy przed pierwsza lekcja swoje wyjeździli i dla nich w ogóle żadne jazdy nie są potrzebne z instruktorem, ale dla formalności muszą się odbyć. Są też kursanci którzy przed pierwsza jazda nie wiedzą co to jest sprzęgło. No ja zaliczałem się do tej drugiej grupy osób. Tutaj to tak prosto nie ma, bo ta osoba nie używa intuicyjnie pedałów.
Yosuke7
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"SKODA Rapid" Nowy wymiar SKODY
    Pod takim hasłem rozpoczęła się właśnie największa kampania reklamowa marki SKODA w tym roku. Hasło reklamowe SKODY odnosi się bezpośrednio do modelu Rapid, który kontynuuje znaną z Octavii i Superba ideę samochodu ...