Mandat

17 Lip 2009, 23:41

Witam, w ubiegłym roku w listopadzie dostałem mandat na 300zł i 2pkt karne.Do dzisiaj go nie zapłaciłem. Od momentu otrzymania mandatu nie dostałem żadnego ostrzeżenia, upomnienia o nie zapłaceniu mandatu, dlatego moje pytanie brzmi czy mandat idzie w niepamięć, czy jednak nadal jest aktywny ? Dodam,ze nie pracuję.
kubaaa
Nowicjusz

Miejscowość: g-dz

17 Lip 2009, 23:54

mandat nie idzie w niepamięć.

punkty po roku się kasują.

Kasa do zapłaty jest przez 5 lat - potem masz przedawnienie.
Zwykle poborca skarbowy wyśle do Ciebie pismo i będziesz musiał zapłacić + kilka zł odsetek i wezwania.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

18 Lip 2009, 12:16

No ale to już za dwa miechy gdzieś minie rok od wystawienia mandatu, a ja nie otrzymałem ani jednego wezwania czy upomnienia z Urzędu Skarbowego...
kubaaa
Nowicjusz

Miejscowość: g-dz

19 Lip 2009, 15:59

możesz dostać do 5 lat.
albo płacisz albo czekasz....

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe porządki w samochodzie
    Pierwsze opady śniegu, oblodzone ulice i chodniki oraz mroźne temperatury powinny być wyraźnym sygnałem dla kierowców, żeby przygotować samochód do zimy. Wymiana opon, sprawdzenie układu hamulcowego czy zaopatrzenie ...
    ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
    Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...