Marzenie o Niemieckim dieslu z niskim przebiegiem.

07 Sty 2015, 11:59

No a teraz odbiegnę od tematu.Gdybyś mógł za przeciętną pensję kupić kilkukrotnie większą ilość paliwa niż z naszych pensji,nie jeździłbyś dużo?!Gdyby taki litr,( spojrzenie z innej beczki)kosztował cię przykładowo 2 zł za litr,czy 1.50(stosunek do naszych zarobków) to nie jeździłbyś dużo więcej?!No to jak można się dziwić,że Niemcy pukają kilometrasy?! :D
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Mar 2015, 19:22

jak do paliwa tak i do auta trzeba mieć odpowiedni budżet żeby móc kupić dobre auto... Oczywiście sama wyższa, czy też wysoka cena nie daje gwarancji na dobre auto... każde auto wymaga sprawdzenia, to podstawa. Do tego potrzeba kogoś kto ogarnia temat sprawdzania aut ma pojęcie o rynku, wie jakie dokumenty powinny być wystawione na auto, itd. itd. Znam niemiecki rynek dosyć dobrze, od dłuższego czasu jest coraz trudniej kupić dobre auto w cenach jakie były choćby 2-3 lata temu, obecnie za takie samo auto (wiek, wyposażenie) trzeba dać znacznie więcej niż kiedyś...(kto bogatemu zabroni ? ;) ) z resztą wszystko drożeje więc i auta też, ale kupić dobre auto, z prawdziwym przebiegiem można i teraz, nie będą jednak kosztować (owe auta) tyle co te sprowadzone opisywane jako "igły" tylko znacznie więcej.
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Mar 2015, 09:22

Nurtuje mnie ten temat dlatego do niego wróciłem. Panowie odpowiedźcie mi na pytanie - Jak to jest że w polskim komisie znajdziemy same igły, bogato wyposażone samochody z niskim przebiegiem, których cena za granicą jest bardzo często wyższa ! a u nas jest mniejsza, i do tego handlarz dorzuca swój zarobek. To przecież jest nieracjonalne. To oszustwo czy jak? Chcę kupić jakieś dobre auto do 35 tys. więc nie chce być oszukany przez handlarza. Poważnie zastanawiam się nad wynajęciem jakiejś firmy, która zajmuje się sprawdzanie auto przed zakupem. Uważacie że warto?
Jantokarz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 06 1978
Auto: Passat B5
Silnik: 1.8 T 150 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

27 Mar 2015, 09:27

Jantokarz napisał(a):To przecież jest nieracjonalne. To oszustwo czy jak?
oszustwo :) , kogo wynajmiesz do sprawdzenia to już Twoja indywidualna ocena firmy, warto zawsze poszukać opinii w necie, na forach i na coś/kogoś się zdecydować....
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2014

27 Mar 2015, 10:31

Jantokarz - jedna fundamentalna zasada - mało który handlarz kupuje auta na mobile.de te ceny nie są dla nich żadnym odnośnikiem,
żeby być konkurencji często handlarze jak osoby szukające auta - kupują cenę nie stan samochodu, aby było tanio a później będziemy się zastanawiali co robimy z autem jak je naprawiamy itp. podobne działanie handlarzy jak klientów (w dużym procencie)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

29 Kwi 2015, 14:45

Myślę,że opłaca się zakup niemieckiego diesla nawet ze sporym przebiegiem. Tylko trzeba je mieć z pewnego źródła,albo fachowo sprawdzić wszystko przed zakupem na stacji diagnostycznej (edytowane). Zresztą dobre marki trzymają cenę i to już o czymś świadczy. Wiadomo,że silniki np. Mercedesa zostały zaprojektowane,by służyć jak najdłużej i na pewno jest różnica w eksploatacji auta z dróg niemieckich i polskich…
carlos99
Nowicjusz

Auto: Honda Civic
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 10 wskazówek oszczędnej jazdy hybrydą
    Oszczędnej jazdy (EKO) musimy się nauczyć. To nie jest tak że wsiadasz do hybrydy i już jesteś ekologiczny. Oczywiście w pewnym sensie tak ale chcąc wykorzystać potencjał tego napędu trzeba pamiętać o pewnych zasadach dzięki ...
    Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...