Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
a Ty się spodziewasz ilu? Do passata kosztuje 2 więc co to 3 do maserajki, jak Cię takie koszta bolą to nawet nie kupuj bo padniesz na zawał. Są to auta które kosztują przy zakupie i przy naprawach i trzeba się z tym liczyć, części do takich aut kupuje się w wespacjalizowanych marką sklepachkonik2206 napisał(a):natomiast płacenie około 3 tyś zł za przednie tarcze nie wiem czy jest rozsądne.
a Ty się spodziewasz ilu? Do passata kosztuje 2 więc co to 3 do maserajki, jak Cię takie koszta bolą to nawet nie kupuj bo padniesz na zawał. Są to auta które kosztują przy zakupie i przy naprawach i trzeba się z tym liczyć, części do takich aut kupuje się w wespacjalizowanych marką sklepachkonik2206 napisał(a):natomiast płacenie około 3 tyś zł za przednie tarcze nie wiem czy jest rozsądne.
Z zamiennikami jest prosta zasada. Jest jakieś auto , ważne że popularne , masowo produkowany, a wtedy jest masowy pobyt na cząstki co zachęca niezależnych wytwórców do klepania tanich zastępczych taili. Natomiast przy autach niepopularnych , krótkoseryjnych zamienników po taniości nikt nie zrobi. Tutaj koszt technologiczny wytworzenia produktu przy krótkiej serii przekłada się na wysoką ostateczną cenę dla końcowego odbiorcę.konik2206 napisał(a): czy można stosować zamienniki do tego modelu
sory przeczytałem ''zawieszenie'' i nie januszuj tu.... są zamieniki z tym że nie w pl bo ile tych aut jest w polsce? nikt nie będzie stokował takich części bo to inwestycja na której nie ma zarobku. Sklepy które specjalizują się danymi markami mają spore upusty w ASO, taniej kupisz u nich już z ich zarobkiem niż sam miałbyś kupić w ASO.konik2206 napisał(a):Aha, że Do Passata 2 tyś? . Przednie tarcze hamulcowe?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki MASERATI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne MASERATI