23 Lut 2009, 13:24
Witam wszystkich, jestem to pierwszy raz.
Szukam pomocy w rozwiązaniu mojego problemu. Jestem właścicielką 6-letniego Matiza i od jakieś czasu borykam się z narastającym, a nierozwiązywalnym póki co problemem.
Problemem tym jest coraz głośniejszy dziwny dźwięk w silniku pojawiący się chwilowo, zawsze w tych samych okolicznościach. Jak stosunkowo szybko przyspieszę przy ok 70 km/h pojawia się coś co brzmi jak bardzo głośny świergot, wyraźnie dla mnie mający związek z ruchem wirowym czegoś, co jakby rezonowało o coś innego. Słyszę to tak jakby za kierownicą, czyli od strony kierowcy. Dźwięk ustaje, jak tylko obniżę nieco szybkość. Staje się to coraz głośniejsze i dla mnie coraz bardziej niepokojące.
Problem w tym, że w warsztatach, gdzie się z tym udałam, odsyłano mnie z kwitkiem, ew z mglistym może to może tamto. Nikt po prostu nie był w stanie tego zdiagnozować. Ja wiem, że jak się uprę w dużej stacji typu polmozbyt, to panowie wymienią mi ochoczo pól samochodu, tyle że ja widzę, że oni nie mają tak naprawdę pomysłu na to. Samochód ogólnie jest w bardzo dobrym stanie technicznym, bo jeżdżę z nim regularnie na przeglądy i dbam o niego.
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, co to może być?
Albo chociaż, czy ktoś może mi podsunąć w Krakowie jakiś sensowny zakład, możliwie w rejonach Śródmieście-Nowa Huta?
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.