Matiz - super glue na lakierze

11 Maj 2013, 17:20

Witam,
mam mały problem. Wylałem przez przypadek trochę super glue (pociekło mi, 2 ścieki) na lakier (na bagażniku) i teraz nie mam pojęcia czym mam to wyczyścić ?
Próbowałem woda, mleko, zmywacz do paznokci (na bazie acetonu) ale nic. Boje się używać rozpuszczalnika bo nie chcę aby mi zszedł lakier. Myślałem nad banzyną ekstrakcyjną , ale super glue krystalizuje i nie wiem czy to mi pomoże.
Co poradzicie ?

pozdrawiam
spectra
Obserwowany

Auto: Matiz

24 Maj 2013, 18:27

od rozpuszczalnika lakier nie zejdzie ale to i tak ci nic nie da juz tego nie usuniesz poniewaz wgryzlo sie w lakier jedyne wyjscie to delikatnie zdrapac ale i tak zostanie plama
kamilszczak01

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Opel Cascada - efektowny kabriolet na każdą pogodę
    Nowy Opel Cascada to elegancki, czteromiejscowy kabriolet o wydłużonej sylwetce z wysokiej jakości miękkim dachem. Jako jeden z czołowych modeli Opla Cascada wyróżnia się nie tylko gabarytami (długość: prawie 4,7 m), ...