Maverick 2.7 td

28 Kwi 2010, 07:16

Witam! Wymianiałem wczoraj filtr paliwa w mavericku 96 rok i po wymianie przesłał prawidłowo chodzic. Gasnie na wolnych obrotach, nie ma mocy i dymi na biało. Czytałem na innych postach ze trzeba odpowietrzyc układ paliwowy, probowałem odpowietrzyc filter odpowietrznikiem na dole i nic , podobno jest jakis w baku odpowietrznik ale nie bardzo wiem w ktorym miejscu, prosze o pomoc.
Ostatnio edytowany przez easyrider_1988, 28 Kwi 2010, 08:13, edytowano w sumie 1 raz
easyrider_1988
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk
  • 01 Maj 2010, 18:23

obawiam się że przy podanych przez Ciebie objawach może chodzić o przepływomierz.
    MegaWatt
    Nowicjusz

Miejscowość: STOLYCA

01 Maj 2010, 19:11

MegaWatt, z tym że u Kolegi nie ma przepływomierza :mrgreen: w 100% mechanika bez bzdurnej elektroniki ;) to jeszcze porządny wyrób japoncki :mrgreen:

easyrider_1988, prawdopodobnie nie odpowietrzyłeś filtra po wymianie, to taka pompka od góry filtra, zdejmujesz wąż doprowadzający paliwo do pompy wtryskowej i pompujesz paliwo aż do momentu jak zacznie się z niego lać, wypełniasz cały wąż i dokręcasz do pompy, następnie odkręcasz małą śrubkę z tyłu pompy (12 uważaj jest tam sprężynka i kilka podkładek :!: jak się spsuci to będziesz w czarnej d..., jak się boisz to ten etap można odpuścić) luzujesz rurki doprowadzające paliwo do wtrysków i pompujesz dalek aż się nie zacznie lać z nich paliwo, dokręcasz i odpalasz, powinno być git

jeśli miałeś wysłużoną pompę i kręciłeś ją na sucho to nastawnik rozdzielacza mógł paśc (zdarza się) wtedy niestety konieczny magik od pomp :sad:

BTW ten kranik od dołu to spuszczanie wody z filtra paliwa :wink:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

01 Maj 2010, 19:58

Pompa Bosch-Kiki sama powinna się odpowietrzyć w czasie pracy silnika, jeżeli się nie chce odpowietrzyć to zasysa fałszywe powietrze.Nowy filtr należy przed wymianą zalać paliwem.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

01 Maj 2010, 19:59

powinna ,ale jak zmęczona to możesz ją zarżnąć :???: rzecz dość popularna w terrano
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
      Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...