Mazda 2 - jakieś wiarygodne opinie?

24 Cze 2010, 23:24

Witam wszystkich! Zastanawiam się nad kupnem nowego samochodu i między innymi w grę wchodzi mazda2. Może ktoś ma/miał taki samochód lub jeździł nim jakoś dłużej lub słyszał jakieś wiarygodne opinie. Byłabym naprawde bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Z tego co słyszałam to marka jest generalnie uważana za bezawaryjną. Zastanawiam się tylko czy serwis/części zamienne nie będą drogie. Może ktoś wie coś na ten temat? Jakie są wady i zalety? Najbardziej mi zależy na bezpieczeństwie, bezawaryjności i na tym żeby samochód mało palił. W katalogach to przypuszczam że zawsze zaniżają to spalanie, więc jakby ktoś szczerze powiedział ile to autko pali w mieście to byłoby super. :smile: Dodam tylko że konkurentami mazdy sa u mnie kia ceed i seat ibiza.

Pozdrawiam
sandraB
Nowicjusz

Miejscowość: Centrum

26 Lis 2012, 10:52

Cześć mam na imię Marta w styczniu 2010 kupiłam Mazde 2 z roku 2006. Mam pytanie ostatnio wyskoczył mi błąd(chyba erc) silnik zaczął mi hamować. Czy komuś tez sie coś takiego działo?
martucha88
Obserwowany

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Zielonka
Prawo jazdy: 25 03 2009
Auto: mazda 2
Silnik: 1,4 cdti
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Audi RS 5 Cabriolet - dostępny w polskich salonach
    Audi RS 5 Cabriolet miało swoją polską premierę na targach Poznań Motor Show 2013. Teraz, ten sportowy i bardzo elegancki model jest dostępny w salonach sprzedaży Audi na terenie całego kraju. Nowe dynamiczne Audi kosztuje ...