Mazda 3 2004 1.6 - oferta z FB pomocy.

25 Lut 2023, 01:13

Hejka, jestem całkowicie bez wiedzy w tym temacie. Czy to ogłoszenie jest w porządku? Jutro jadę obejrzeć pojazd i nie wiem czy warto brać go bez wjazdu na stacje diagnostyczna (jutro jest sobota i sa zamkniete w okolicy) tylko po sprawdzeniu VIN.. Szukam autka do 8000zł i ta mazda wygląda naprawdę dobrze. Szukam samochodu zeby ten rok,dwa pojezdził chociaż jako pierwszy samochod. Jedyne czego sie dowiedzialam z internetu tu iż najbardziej trzeba zwrócić uwagę na podłogę w tym modelu. Dzięki z góry za rady! :roll:

[link wygasł]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

madzia6388
Obserwowany

25 Lut 2023, 09:16

Kupowanie samochodu bez jego sprawdzenia stanu technicznego na SKP, to idiotyzm. Przepraszam za moją wylewność, ale taka jest niestety prawda. W niedziele SKP są pozamykane niestety, chyba, że gdzieś w okolicy masz giełdę samochodową, to jest szansa, że na tej giełdzie będzie SKP i będzie otwarta. A jak nie ma, to lepiej sobie odpuść i pojedz go pooglądać w poniedziałek. Wiem, że to jest tylko nieco ponad 6 tyś, ale domyślam się, ze kupujesz autko żeby nim pojeździć, a nie od początku dokładać do niego na naprawy. Jak na autach się nie znasz, to dobrze by było, jakby z tobą pojechał ktoś, kto ma jakąś wiedzę nt samochodów, czyli wie, gdzie zajrzeć i co posprawdzać. Kupowanie auta nawet za 3 tyś w ciemno, to nie jest dobry pomysł....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Lut 2023, 11:43

Mazdę jak forda w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić od spodu. W tym budżecie jest to kluczowe bo kolejnego przeglądu auto może nie przejść, a koszt naprawy może przewyższyć wartość auta.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
    Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...