Mazda 3 do oceny

21 Sie 2015, 11:00

Witam!
Jakiś czas temu pisałem w sprawie pomocy wyboru auta do 20 tys. zł. Dzisiaj znalazłem coś takiego:
[link do mobile.de wygasł]

Nie widać po niej jakiegoś dzwona? Co myślicie o tym samochodzie? Wiem, że jest do wymiany chłodnica klimatyzacji (?) - to wszystko przez mój łamany dojczlandzkil. W Bonn mam rodzinę i będę za jakieś 2 tygodnie na miejscu.
robotics
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 03 2010
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam.
Silnik: Bez silnika.

22 Sie 2015, 18:25

Wrzuć go na podnośnik i sprawdź jak wygląda auto od spodu. Rutynowo przy zakupie należy sprawdzić ranty tylnych nadkoli (włóż paluch od środka w ten rant, powinno być tam wypełnienie jeśli ktoś dbał o autko), przednie błotniki, ranty drzwi (zwłaszcza prawej strony :!: ) progi (odchyl część tej gumy od spodu - jeśli nie wiesz jak to można zrobić zajrzyj na forum Mazdaspeed, w wątku BK jest fotorelacja dotycząca tego). Jako, że sam posiadam takie auto (sedan) zwróć również uwagę również przy świetle trzeciego stopu. Wnętrze jak na przebieg wydaje się być adekwatne, ja mam nabite 190kkm i kierownica u mnie nie jest nigdzie wytarta. Oczywiście zależne to jest od ph skóry jak i różnych czynników wynikających z organizmu człowieka. W razie czego zapraszam na forum. Jeśli czegoś nie jesteś pewien/nie wiesz, pytaj śmiało.
zelka
Nowicjusz

Auto: Mazda 6 GH 3.7 V6
Paliwo: Benzyna

23 Sie 2015, 06:27

szwagier był obejrzeć. Te zdjęcia to były robione, ale chyba w chwili zakupu tego auta :P Sprzęgło do wymiany, klimatyzacja nie działa (nie wiadomo z jakiej przyczyny), opuszcza się tylko jedna szyba i setki innych "drobnych" usterek ;)
robotics
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 03 2010
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam.
Silnik: Bez silnika.

23 Sie 2015, 09:47

Dziwne jak za taką cenę i ten rocznik.
Co do opuszczania szyb to pewnie wymieniany był akumulator bądź rozłączony i szyby nie zostały zaprogramowane.
No, ale jeśli sprawdził i faktycznie nie opłacalne to nie ma sensu się pakować w niepotrzebne koszta :ok:
zelka
Nowicjusz

Auto: Mazda 6 GH 3.7 V6
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Polski Fiat 518 L Ardita z 1933 roku
    Samochód wyprodukowany w Warszawie na podstawie rozszerzonej licencji Fiata na model 518. Duże 7-osobowe nadwozie oraz silnik o mocy 55 koni. W tamtych czasach była to bardzo nowoczesna limuzyna z hydraulicznymi dwuobwodowymi ...
    Renault MORPHOZ - elektryczny samochód przyszłości
    Renault jak zawsze proponuje samochód, który wręcz fizycznie dostosowuje się do różnych potrzeb rodziny. Elektryczny - zaprojektowany na nowej platformie modułowej CMF-EV, opracowanej przez Alians, która ...