Mazda 3 - serwis

06 Sie 2009, 20:08

Witam

Zakupiłam Mazde 3 i muszę sie udać na przegląd samochodu nie znam sie na samochodach wiec chciałabym zaprowadzic auto do dobrego serwisu lub mechanika. Jesli ktos moze mi pojecic jakis warsztat samochodowy w Warszawie lub okolicy to bede bardzo wdzieczna:)
Z tego co wiem to bedzie potrzebna wymiana paska rozrzadu dlatego chce udac sie do dobrego i sprawdzonego punktu. Prosze o wskazówkę tez dlatego ze miałam juz do czynienia z serwisami i wiem te to starzy wyjadacze i zawsze nawciskaja 1500 innych rzeczy które niby trzeba wymienic.
Pozdr
Beti
Beti
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Sie 2009, 22:45

Należy zrobić w nowym aucie
-pasek rozrządu jeżeli taki jest.
-wymienić olej.
-wymienić filtry : powietrza/paliwa.
-skoro się nie znasz to też sprawdzić stan klocków hamulcowych.
-jeżeli auto ma więcej niż 150 tys przejechane należy zmienić płyn hamulcowy i wspomagania i chłodniczy .
-jeżeli jest to benzyniak należy zmienić świece zapłonowe i obejrzeć kable.
-dać na sprawdzenie amortyzatory.
-zrobić ogólny przegląd silnika (wycieki oleju i stan węży), tłumika i karoserii samochodu.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak polskie miasta wspierają elektromobilność?
    Cisza i dobra jakość powietrza – tego brakuje mieszkańcom wielu polskich miast. W odpowiedzi na ten problem coraz więcej samorządów promuje elektromobilność, ponieważ pojazdy elektryczne zapewniają transport ...
    Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...