Mazda 3 z USA - czy to są ulepy?

04 Maj 2022, 09:58

Cześć,

Jestem zainteresowany takimi samochodami:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy jest szansa że któryś z nich jest warty uwagi czy lepiej odpuścić sobie te mazdy bo to będą gruzy?
XV4
Nowicjusz

04 Maj 2022, 10:02

Masz podany VIN w ogłoszeniu to sobie wklej w Google'a i sprawdź co się działo. Albo Carfax ściągnij, chcesz kupić auto za 80-90k to od kilkudziesięciu złotych nie zbiedniejesz.

Wszytsko zależy od stopnia fachowości wykonania naprawy
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Maj 2022, 13:53

Wszystkie raczej będą miały jakąś przeszłość wypadkowo/kolizyjną bo innych nie opłaca się sprowadzać bo wyjdzie drożej niż kupno u nas samochodu z EU. Pozostaje pytanie takie jak wspomniał już @franccc jak mocno było uderzone i jak dobrze zostało naprawione :) dzisiaj możesz próbować sprawdzać konkretne samochody na różnego rodzaju stronach. Warto czasem wydać kilka zł żeby się bardziej upewnić :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Urwana świeca zapłonowa NGK przy próbie odkręcenia
    Witajcie, dopadł mnie problem urwanej świecy NGK chciałem wymienić wczoraj świece w moim Voyagerze z silnikiem 3.3 i w tylnej głowicy środkowa świeca została ukręcona. Pozostałe dwie odkręciły się bez większych problemów ...