Mazda 3 - Zmiana koloru, cena - i czy warto?

11 Kwi 2015, 15:57

Witam.
Moja mazda, niestety mocno ucierpiała ostatnio przez rdzę. Podobno te auta rdza zjada dosyć szybko.
Zbieram powoli na naprawę, ale robienie każdego elementu, trochę kosztuje.

Ostatnio trafiłem na temat oklejania folią, i zacząłem się zastanawiać czy nie byłoby lepszą alternatywą, nad robieniem każdej części "perfect"

Wiem, że na rdzę, nie ma sensu kłaść folii, bo będzie odstawać. Ale myślałem, nad zdarciem rdzy i zaszpachlowaniem. I dopiero na to położenie folii.

Czy coś takiego się opłaca?
Ile może kosztować tak w ogóle oklejenie mazdy 3 (2003r)
takiej: http://ipocars.com/imgs/a/c/y/y/t/mazda ... _1_lgw.jpg
?
Całej, jakimś jednym kolorem, i dosyć solidną folią, żeby wytrzymała pare lat...?
matif
Obserwowany

Auto: Mazda 3

13 Kwi 2015, 12:56

Folia nie wytrzyma kilku lat a nawet jeśli to wizualnie będzie w słabej kondycji. Nie ryzykowałbym...
adrians85
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 06 2004
Auto: Toyota camry

14 Kwi 2015, 08:08

Oprócz szpachli polecam polakierować ja jakimś nawet i bezbarwnym lakierem . Szpachla lubi pękać a takie coś wyjdzie spod folii.

Na tak zabezpieczonym elemencie masz pewność że folia Ci posłuży ( oczywiście jeżeli coś obok nie wyjdzie ).

Cena za oklejenie takiego auta to 3/4 tyś w zależności jaki chcesz efekt uzyskać. I to cena za dobre materiały a nie folie polimerowe albo pseudo chińskie wylewki.

Jak masz pytania to zapraszam

Pozdrawiam
autografic
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Range Rover
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wydostać się z tonącego auta?
    Samochód, który wpadnie do wody znika pod jej powierzchnią w ciągu około 60 sekund, przy założeniu, że drzwi pozostają zamknięte. To czas na wydostanie się z wody pasażerów. Po otwarciu drzwi woda zalewa ...