Mazda 323 1.5 16v nie odpala na zimno dlaczego??

18 Lut 2013, 10:20

witam
w sobote kupiłam mazde 323, przy kupnie był ze mną mój brat, mazda chodziła jak marzenie odpalała za każdym razem, silnik cichutko
wczoraj rano chciałam ją odpalić i nie odpaliła tylko sie paliwem zalała, kręciła kręciła ale nie mogła zaskoczyć i strasznie paliwo śmierdziało, wzięliśmy ją na zapych ale to nic nie dało, na kable też nie dopiero na holu odpaliła, przepaliła to paliwo zalegające i pojechałam do mamy, na zakupy, do koleżanki i za każdym razem odpaliła bez problemu, dzisiaj rano znów nie chce odpalić to samo co wczoraj
co może być przyczyną???? bardzo proszę o odpowiedzi bo nie wiem co zrobić z tym fantem, nie wiem czy to coś poważnego czy może jakaś błahostka
pozdrawiam
stables12
Obserwowany

Auto: mazda

18 Lut 2013, 14:52

Na początek zrób reset komp. - odłącz klemy od akumulatora i przytrzymaj pedał hamulca na około 40sek i podłącz klemy.
Jeśli to nie pomoże to winny może być tutaj czujnik temp - nie ten co pokazuje temp. na liczniku tylko ten co podaje sygnał do komputera - proponuje go wymienić i przeczyścić przepustnice.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Celica Supra
    Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...