Mazda 323 bg hatchback , kupować czy nie?

29 Lut 2016, 08:32

Przebieg przebiegowi nie równy,u mnie w SC jest nalatane ponad 180tysięcy (przebieg autentyczny) i fotel kierowcy jest rozdarty na boku a kierownica wygląda jakby miała sporo więcej za sobą :mrgreen:

Najlepiej to weż ze sobą kogoś kto choć trochę ogarnia temat aut ale za takie pieniądze igły nie kupisz na pewno. Zawsze można też powoli sobie z nim robić,co prawda wsadzisz trochę kasy ale będziesz miał pewne auto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Lut 2016, 10:05

Tak jak mówiłem postaram sie nim przejechać przed podjeciem decyzji . #barol no w sumie oprócz tej kierownicy i lekko przedartego fotela środek ładny. Zresztą ja mialem w planie kupic stare autko i krok po kroku każdą mniejsza awarie naprawiać .
marcinek123
Początkujący

Prawo jazdy: 01 07 2013
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Mazda 121
Silnik: 1.1 54KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

29 Lut 2016, 11:59

A podłoge i progi oglądałeś? Jeśli są całe i auto sprawne technicznie to ja bym się nie zastanawiał tylko brał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

29 Lut 2016, 14:00

Progi były czymś robione i pokryte czarnym lakierem? , ale tylko w tylnej części bo reszta progu jest oryginalna i nie zardzewiala. Podwozie było brązowe , ale nie było żadnych dziur , jedynie srodkowy tłumik w miejscu łączenia był juz bardzo skorodowany .
marcinek123
Początkujący

29 Lut 2016, 21:28

A nie zastanowiło Cię to ,że chce się on tego auta pozbyć :P na samym początku pisałeś ,że miał go niecały rok... czyli wie co jest nie tak... i wie ,że musi władować pewną kwotę która przerasta wartość samochodu...i chce go sprzedać...
bo 1200zł to nie pieniądz a samochód np. do jazdy po miescie lub też do pracy na dotyranie jest okej... w Twoim przypadku kupienie tego samochodu wiąże się jeszcze z kosztem przerejestrowania no ale to nic....ubezpieczenie jak jesteś młodym kierowcą...to no... :P

Przemyśl to dobrze abyś później nie żałował :ok:
Magic
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 03 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Mazda 323f
Silnik: 1.5 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

29 Lut 2016, 21:46

Pierwsze co zwróciło moją uwagę to tak szybka sprzedaż auta . Od końca sierpnia je miał czyli pół roku . Co by mogło być takiego co przewyższa wartość tego auta? Wady ukryte napewno tylko jakie? Jutro jadę i albo kupię ,albo nie . Poprosiłem jeszcze o zdjęcie plastików z tyłu , bo musze widzieć w jakim stanie są nadkola . I udało mi się ugadać jazdę próbną , chociaż Pan nie był zadowolony. Prawda właściciel chce się go pozbyć więc napewno jest jakaś wada , tylko co to za wada? Koszty rejestracji to pewnie około 100zł , no ubezpieczenie szkoda gadać , bo mam 30% więcej za wiek , więc wyszło mi około 1300zł OC :/
marcinek123
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Toyota RAV4 - Top Safety Pick+
    Nowa Toyota RAV4, znalazła się w elitarnym klubie Top Safety Pick+ amerykańskiego Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Model uzyskał najwyższe noty we wszystkich pięciu testach bezpieczeństwa, w tym w niezwykle ...

29 Lut 2016, 21:56

marcinek123 napisał(a):bo mam 30% więcej za wiek , więc wyszło mi około 1300zł OC

To weź na kogoś z rodziny kto ma zniżki wyjdzie dużo poniżej 1000 zł ale nie wiem ile dokładnie :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

29 Lut 2016, 22:15

W sumie to nie głupi pomysł :) No nic jutro zobaczymy co to będzie , mam nadzieje , że tylne kielichy będą całe . Brak luzów w kierownicy , ściągania przy hamowaniu no i nie zużyte sprzęgło na to licze , a co będzie to się okaże :P
Ale mam jeszcze pytanie , a propo tej maski , co się z nią mogło stać , że ma taki kolor i nalot ?
marcinek123
Początkujący

29 Lut 2016, 23:30

Ale mam jeszcze pytanie , a propo tej maski , co się z nią mogło stać , że ma taki kolor i nalot ?

Powiem tak to dziwna sprawa fakt faktem ale auto już jest dość wiekowe więc po prostu mogła wypłowieć i lakier złazi albo była kiedyś malowana i lakier teraz złazi nie wiem dokładnie nie znam się ale za tą kasę to nie masz się co przejmować takim czymś bo to tylko kwestia estetyczna ważne aby był sprawny mechanicznie i nie pogniły. :wink:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

29 Lut 2016, 23:34

Takie pieprzenie,może ktoś poprostu potrzebował auto na krótki okres czasu żeby tylko jeżdziło,kupił nie robił za dużo a teraz jest mu niepotrzebne więc sprzedaje..
Barol
Awatar użytkownika