Mazda 323 ktoś miał?

01 Lis 2015, 18:07

Witam wczoraj kupiłem mazde 323 z 1998 roku w ON. Autko ładnie się prowadzi lecz mam problem ze sprzęgłem i skrzynia biegów. Sprzęgło odbija ze 5-7 cm do góry i coś pyka jak nie odbije to nie mogę wrzucić biegu, następny problem to taki ze gdy przekręcić stacyjke i gasną kontrolki od świec to nie odpala tylko pyk. I ekran od klimy i zegara gaśnie i się zapala ale gdy nie poczekam na zniknięcie świec tylko od razu przekręce kluczyk to odpala. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje ? I jakie spalanie mniej więcej wychodzi zalalem 24 litry za stówke to ponad pół baku. I ile można przejechać km gdy zaświeci się rezerwa.?
Dobrzon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 02 2015
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: seat cordoba
Silnik: 1.6 65KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Elektryczny Land Cruiser pracuje w kopalni miedzi
    Toyota Land Cruiser w wersji elektrycznej już jest – na razie w Australii. Niezniszczalna terenówka Toyoty, bardzo chętnie wykorzystywana w przemyśle ciężkim – w wersji elektrycznej okazała się idealnym ...