Mazda 323F - co sądzicie o tej ofercie?

02 Sty 2010, 22:39

Jak dobrze zrobione to spoko ale moim zdaniem na tej drugiej jest sporo szpachli a to nie świadczy o profesjonalnej naprawie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

02 Sty 2010, 22:49

barol91 dlaczego wg ciebie prawie wszystkie sa bite? a co temat powatpiewasz w przebiegi. Ja przez dwa lata zrobilem 37 000 , mam drugie auto z rocznika 1999 i ma 137 000. I co pewnie sobie sam krecilem? Nie masz zadnych podstaw aby twierdzic czy samochod ma krecony czy nie. Jak ktos kupuje auto to polecam sprawdzic klocki , okladziny , zwoje alternatora ,glownie materialy eksplatacyjne ktore powiedza nam jak sie wyekspalotwane auto.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

03 Sty 2010, 07:23

illusion napisał(a):barol91 dlaczego wg ciebie prawie wszystkie sa bite? a co temat powatpiewasz w przebiegi. Ja przez dwa lata zrobilem 37 000...

Bo ty zrobisz 37 tyś za dwa lata a inni robią to za rok a nieraz krócej.
Dopiero nie tak dawno był tutaj taki temat.

illusion napisał(a):Jak ktos kupuje auto to polecam sprawdzic klocki , okladziny , zwoje alternatora ,glownie materialy eksplatacyjne ktore powiedza nam jak sie wyekspalotwane auto.

Ta, najlepiej jeszcze zajrzeć na tłoki jaki jest ich stan czy nie przegrzane, czy pierścienie dobre, na wał korbowy też pasowałoby zajrzeć w jakim stanie są panewki, no i skrzynię też obowiązkowo trzeba rozebrać, sprawdzić stan wszystkich wałków i łożysk nie zapominając o kole zamachowym i dokładnych oględzinach sprzęgła. :D
Co do klocków i materiałów eksploatacyjnych to co to zmienia? Jak zostały właśnie wymienione to jest to żaden punkt odniesienia.
Polecam zaopatrzyć się w miernik grubości powłoki lakieru - tylko nie taki za 20 zł na allegro.pl, warto wydać nawet te 50 zł a mieć pewność.
Pozdrawiam.
stasiowski121

03 Sty 2010, 11:23

illusion przepraszam Cie bardzo o drugiej 323F nie napisalem ze jest bita,tym razem to nie ja a co do przebiegow poczytaj sobie wiekszosc tematow na tym forum,nie tylko ja twierdze ze liczniki sa cofane bo sam wiem ze autentyczne przebiegi sie zdarzaja,przyklad mojej rodziny,u mnie w maluchu jest ponad 90tkm,rocznik 96,w Lanosie rodzicow jest cos grubo ponad 116tkm,rocznik 98,u wujka w Matizie obecnie niewiem ale ostatnio jak widzialem bylo cos ok 60tkm,rocznik 00,wiec jak widac zdarzaja sie autentyczne przebiegi,a co do tej ostatniej 323F to sam napisalem ze przebieg mi sie wydaje autentyczny a nie cofany :wink:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Sty 2010, 09:49

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
A z tych?
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

09 Sty 2010, 10:37

Czerwona miała przygodę przodem (brak naklejki na błotniku po stronie pasażera i kiepskie spasowanie maski z lampami). O zielonej ciężko coś powiedzieć - na zdjęciach widać więcej śniegu niż auta ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

09 Sty 2010, 11:42

No na zdjęciach tej zielonej ciężko coś zauważyć gdyż ktoś może celowo robił zdjęcia w taką pogodę jakby nie mógł poczekać aż przestanie padać śnieg.
Wydaje mi się jednak że błotnik i maska różni się od koloru dachu i drzwi.
Ale naprawdę ciężko coś jednoznacznie powiedzieć, trzeba by pojechać dokładnie obejrzeć.
stasiowski121

14 Sty 2010, 19:15

Jeszcze jedna oferta:
http://www.auto.pl/?kod=1r2mm

Auto podobno w 100% sprawne tyle, że jest nieszczelność w klimatyzacji. Koszt naprawy max 250zł z tego co się orientuje. Przy sprowadzaniu miał lekko pęknięty zderzak, który został wymieniony na nowy. Potraficie coś zobaczyć na tych zdjęciach?

Jeśli już się zdecyduje i uda mi się kupić samochód to ile mam liczyć za wszystkie opłaty za wyjątkiem ubezpieczenia? Przy wielu ogłoszeniach pisze, że koszt rejestracji wynosi 250zł, ale czy w tym jest uwzględniona opłata skarbowa?
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Sty 2010, 19:41

Tylko czemu taki tani?! Wogole to niewiem ale ma inny odcień na 3foto - drzwi tylne a tylny błotnik
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Sty 2010, 19:59

Babka mówiła, że ma już kupiony nowy samochód. Pojadę tam w sobotę, bo to 25 km od mojej wioski.
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Sty 2010, 20:24

ile ma kosztowac 323f takie sa ceny - nie zawyzajcie. Dokladenie polecam sprawdzic auto naocznie.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

14 Sty 2010, 21:12

Taka 323F to przynajmniej z 10tys
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika