Rozglądam się za pierwszym autkiem dla siebie. Szukam 323f(97-98), albo Civica(99-00).
najlepiej w silniku 1.5. Rozsądne, malo spalające auto do miasta. Który byście polecili i na co zwracać szczególonie uwagę przy kupnie, jak wygląda sprawa trwałości karoserii itp...
Co doradzacie?
Osobiście wybrałbym hondę civic. Żaden posiadacz civica raczej na niego nie narzeka. Już silnik 1.4/90 KM daje całkiem przyzwoite osiągi(przy 3000-3500 obrotów). Dobrze trzyma sie na zakrętach, komfort jazdy dosyć wyoski. Na co zwracac szczególnie uwage?- jeśli samochód wydaje Ci sie zanadto zniszczony w stosunku do przebiegu, jaki podaje sprzedawca, prawdopodobnie licznik był kręcony
ja bym wybral mazde , obecnie mam 3 mazde i nie moge narzekac , mialem 2x 323 i xedosa. kompletnie nic sie nie dzieje . Ja bym Ci polecil mazde 323C , to rzecz gustu .w mojej obecnej 323C nie ma wogole korozji , lakier troche slabej jakosci w niektorych miejscach , ale wiem ze auto nie bylo bite i nic mu nie dolega . W tej chwili mam 230tys i buda z rocznika 95. wymieniam tylko to co trzeba ´-oleje , filtry i czasami jakies gumki z przedniego zawieszenia
pozdrawiam
Oba będą dobre Civic na miasto byłby idealny z silnikiem 1.5 VTEC-E
Jeśli szukasz wersji 5-drzwiowej, to Civic ma trochę większy bagażnik (380l), w porównaniu do 323F (346l).
Nie wiem jak sprawa się ma przy 3-drzwiowych.
w mazdzie 323c bagaznik o dziwo dosc spory , powiem tak , trasa polska niemcy - 2 wielkie torby z ubraniami 15kg psiej karmy 6 alufelg 15cali , na tylniej kanapie owczarek szkocki (kanapa sklada sie 2\3 i 1\3) . 2 osoby z przodu . w 323c jest duzo miejsca jak na taka wielkosc i klasa samochodu.... dodam jeszcze ze 323c jest o ok 200kg lzejsza niz F wiec spalanie jest nizsze. Najlepiej zobaczyc na zywo i sie przejechac....
Pozdro
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Praktyczny mały samochód hybrydowy Samochody z alternatywnymi napędami od lat systematycznie zyskują na popularności, a prym w tym segmencie wiodą tańsze i bardziej praktyczne od samochodów elektrycznych modele z napędem hybrydowym. Ile kosztuje ekologia? ...
Zobaczę co uda mi się znaleźć. Oba te autka są ładne(mazda troszkę ładniejsza i myśle że to chyba bez znaczenia jakie kupię, ważne żeby w dobrym wyposażeniu i z papierami serwisowymi. W kazdym bądź razie nic na szybko, mam czas.
Pozdrawiam, hej
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.