REKLAMA
Witam. Robie zestawienie samochodów na weekend gdzie będę jeździł po wielu miejscach.
Jako, że mój Rover 220 doznał znacznych uszkodzeń nie z mojej winy nie nadaje się do jazdy i do naprawy. Dlatego szukam czegoś innego.
Mazda 323F: [link do oferty na Olx wygasł]
Mazda 626 - wczoraj oglądałem i jechałem nim 2,0 136km 1998 248tyś km przebieg w full opcji. Ostatnio wymieniał jakiś pierścień, przez który samochód dymił na biało przy zimnym silniku.
Tylko jest jeden mankament. Z tyłu po prawej stronie samochód jest obtarty i troche wgnieciony. Koszt zrobienia to ok. 500/600zł tego. Nie jest to przez kolizje. To wgniecienie jest tylko do zderzaka. Zderzak jest równy. Ogólnie samochód dookoła nie posiada żadnych oznak korozji. Podłoga w świetnym stanie.
Próbowałem dodać zdjęcia ale błąd sql wychodził. Cena 4000zł(200zł cena utargowana) +100zł za nabicie klimy bo właściciel samochodu powiedział, że ją nabije żeby nie było, że niby do nabicia a tak na prawde coś poważniejszego z klimą jest.
Tylko czego się boję....Mazda 323f III z turbodieslem. Miałem już Diesla 2,0 i wiem, że był głośny, w środku było dosyć głośno i do tego wibrowała kierownica. Ogólnie nie wspominam tego dobrze.
Wczoraj jadąc kawałek tą Mazdą 626 odczułem komfort...wygode, cisze...i tego chciałbym też.
Potrzebuje samochodu do pracy, a także do wyjazdów co jakiś czas Łódź, Wrocław.
2,0tdi 90km vs 2,0 136km benzyna - logicznie wiem co będzie mocniejsze. Ale tu nie chodzi o moc też. Miałem 2,0 105km tdi i zawsze wiedziałem, że jest zwinny i mam moc jeszcze pod pedałem.
Różnica cenowa żadna tak na prawdę. Chciałbym komfortowo jechać, w miarę by było cicho ale już przyzwyczaiłem się troche do poprzedniego samochodu gdzie był głośny. Nie interesuje mnie samochód na gaz. Albo benzyna albo diesel.
Wczoraj ogólnie pierwszy raz jechałem benzynowcem bo zawsze diesle były.
W którą stronę się tu sugerować?
Jest jeszcze jeden Vectra B - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ma mankamenty koło klamki jak widać. Tylko cena już 4,5tyś i pewnie będzie można coś zejść. Nie widziałem tego samochodu. Tu jest już gaz sekwencyjny. Na sekwencje ewentualnie mogę się zgodzić.
Na pewno zależy mi by eksploatacja była w miare tania...bo jak wiemy części do Rovera są drogie.
Te 3 samochody w okolicach gdzie mieszkam wybrałem i biorę je pod uwagę.
Mógłbym prosić o jakieś opinie? Wiem, że Vectra 1,6 jest za słaba. ale ta już jest ok.
Dziękuję i pozdrawiam.