Mazda 323f Inna Chłodnica

06 Lut 2009, 09:57

Postanowiłem zmienić w swojej madzi chłodnice a jako że nowa jest droga a mi zależy na tym aby wykorzystać recykling innych aut. Więc zastanawiam się z jakiego innego modelu samochodu mógłbym zamontować chłodnice.
Wiem że mógłbym znaleść w sklepach internetowych. Ale mi chodzi o praktyczne sprawdzone zastosowania a nie wzrokowe porównanie.

Prosze o jakieś podpowiedzi w tej dziedzinie.
cOLIn2ME
Nowicjusz

Miejscowość: chełm

23 Lut 2009, 12:00

Zmierz sobie metrem wielkość chlodnicy tak mniej więcej,by weszła,zobacz dokladnie w których miejscach wchodzą węże ,to jest ważne!Samo mocowanie można we własnym zakresie dorobić ale jesli coś to tak by bylo mocne bo gdy puści to wiatrak chłodnicę rozwali.Popatrzylbym na chłodnice Poloneza lub Żuka w pierwszej kolejnosci.Ja niedawno szukałem do Mercedesa na szrocie chłodnicy,dopasowałbym bez niczego z innego samochodu ale ja mam automata i w końcu musiałem kupić nówkę,zabulilem 400 zł za zamiennik Hiszpanskiej F-my Deus,gdybym miał zwykłą skrzynię biegow to dopasowałbym bez problemow i ty też się nie czaj! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Concept G4 to nowy kompaktowy sedan
    Podczas trzydziestego czwartego Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Bangkoku (trwającego od 25 marca do 7 kwietnia) Firma Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd. (MMTh) zaprezentuje koncepcyjny model MITSUBISHI Concept ...