MAZDA 323F SPORTIVE 1.6 16V 2002r czy warto ?

06 Lut 2016, 01:18

Witam

Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem "zielony" więc proszę o wyrozumiałość.
Szukam mojego pierwszego samochodu na który posiadam budżet w wysokości 10 tys zł. wybór padł na tę oto Mazdę [link do oferty na Allegro wygasł] i teraz moje pytanie do was co o niej sądzicie czy w ogóle warto jechać zobaczyć ?
Jeśli tak to na co zwracać uwagę przy oględzinach a jeśli nie to jaką ewentualnie markę wybrać (myślałem jeszcze o skodzie fabii, astrze G lub golfie IV)
piotrek3789
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 12 2015
Auto: Nie mam

06 Lut 2016, 07:55

Mazdy 323 to udane auta. A co do tego konkretnego samochodu, to zastanów się, za ile handlarz musiał ją kupić- by sprzedać z zyskiem. :idea:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

06 Lut 2016, 12:50

Trochę wieloodcieniowy i dość tanio jak na sprowadzone i opłacone auto..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2016, 14:53

Mazda 323F to dobry wybór w tym budżecie, ale unikałbym takich ofert od handlarzy odpicowujących zdjęcia w Photoshopie. Za 10 tysięcy warto zerknąć na Hondę Civic VII z początku produkcji.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...
    Wszystkie SUV-y Lexusa: nie tylko hybrydy
    Lexus to jedyna marka w segmencie premium oferująca aż pięć modeli SUV-ów, dostosowanych do potrzeb każdego użytkownika - w tym aż cztery z oszczędnym napędem hybrydowym. Najnowszym i najmniejszym w tej gamie jest ...