Mazda 323F Vs Civic V/VI do 7 tyś

15 Kwi 2013, 22:50

Witam uzbierałem wkońcu kase 7 tyś mam do przeznaczenia na wszystkie koszty związane z zakupem ,rejestracją i podstawowymi wymianami na początek . Bardzo podobają mi się Mazdy 323F i Civicy V/VI , szukam takich na gazie i nie wiem co lepsze , ma ktoś może podobną i może coś o niej napisać . Może macie jakieś fajne oferty z okolic wlkp bo ja znalazłem tylko takie coś ciekawe : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Proszę o pomoc , rady i opinie :) i czy znajde do takiej kwoty coś w miarę zadbanego
Gość54301

16 Kwi 2013, 07:10

Ja bym raczej nie kupił japońca z gazem,dziś sie przekonuje że w każdym zdaniu jest ziarenko prawdy. Ja bym poszukał VTECa,przyzwoita moc a przy tym nieduże spalanie.
Zobacz tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] koleś już jakiś czas handluje Civicami zza granicy więc może sprowadził by jakiegoś na zamówienie?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Kwi 2013, 13:08

Trzeba być niezłym frajerem żeby takiego civica co ma 18 lat kupić za tyle pieniędzy i do tego jeszcze opłaty masakra, jak to auto sprzedaż za rok za 4.5 tyś złotych to masz naprawdę duże szczęście. Civic 1.5 vtec jest ekonomiczy tylko i wyłącznie przez skrzynię biegów bo ma najdłuższe przełożenie główne w skrzyni biegów co odbiera trochę werwy.Ja bym polecił kupić civica 6g wersje 1.4 is 90 km lub jakieś zwykłe 1.5 jest znacznie większy wybór i są znacznie tańsze od 1.5 vtec czy 1.6 i co najważniejsze znacznie łatwiej kupić takie auto w rozsądnym stanie i z lpg. Jeżeli miała to być piąta generacja civica to poszukałbym tylko coupe były produkowane do 96 czy 97 roku i miały ciekawe silniki 1.5 105 km i 1.6 vtec 125 km. A napewno bym nie kupił auta od handlarza czy komisu to tylko zwiększa wartość auta lub zwiększa znacznie szanse kupienie ładnego sztrucla za duże pieniądze.
ak83
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wejherowo
Prawo jazdy: 01 04 2001
Auto: honda civic Type-r
Silnik: k20a2

17 Kwi 2013, 21:59

Proszę o opinie co sądzicie o tym

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Gość54301

17 Kwi 2013, 22:31